Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nytt nummer av Tidskrift för genusvetenskap!

Omslaget på nya numret av TGV

Tidskrift för genusvetenskap (TGV) har kommit ut med ett nummer på temat "Feministiska perspektiv på fred och krig", redaktörer för numret är Marta Kolankiewicz och Riya Raphael.

Tidskrift för genusvetenskap:s nya nummer med temadelen ”Feministiska perspektiv på fred och krig”, med universitetslektor Marta Kolankiewicz och postdoc Riya Raphael som temaredaktörer, har just kommit ut! 
Den digitala tidskriften hittas på Tidskrift för genusvetenskaps hemsida.

Bredvid temadelen finns ytterligare två forskningsartiklar, samt recensioner och de sedvanliga krönikorna från Sveriges genusforskarförbund (SGF) och Ämnesföreningen för genusvetenskap i Sverige (ÄG).

Medan temadelen i varje nummer ger oss möjlighet att fördjupa oss i ett angeläget tema eller fält, så är TGV samtidigt en plattform för genusvetenskaplig forskning i sin bredd. De fristående forskningsartiklarna i det här och kommande nummer visar just på den tematiska, epistemologiska och metodologiska bredden som utgör både ämnet och genusforskning i de olika disciplinerna.

TGV tackar alla författare, temaredaktörerna, illustratör och layoutare, och inte minst granskarna för ert arbete med detta nummer, och välkomnar forskningsartiklar, Frispel och förslag på temanummer löpande! 

Klicka på omslaget nedan för att läsa numret!

Omslaget på nya numret av TGV