Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om institutionen

Genusvetenskapliga institutionen är en tvärvetenskaplig institution placerad vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten. Institutionens rötter går tillbaka till 1978 då Forum för kvinnliga forskare och kvinnoforskning grundades. Vi har utbildat kandidater sedan 1999 och har en egen forskarutbildning sedan 2006. År 2000 fick vi vår professur.

Tidslinjen 1978-2018

Genusvetenskap är ett fält där frågor om makt, resursfördelning och ojämlikhet ur ett genusperspektiv står i fokus. Genom att utveckla begrepp och teorier söker genusvetenskapen förklaringar till människors handlingar och förhållanden i samhället som skapar och återskapar ojämlikhet baserat på kön.

Forskningen på Genusvetenskapliga institutionen har spetskompetens inom fälten feministisk teori, postkoloniala studier, hbt/queerstudier, utvecklingsstudier, feministiska teknik- och vetenskapsstudier. Läs mer om vår forskning här!

Genusvetenskapliga institutionen erbjuder kurser i genusvetenskap från grundnivå till avancerad nivå. Vi har ett Kandidatprogram i genusvetenskap, samt ett program på avancerad nivå: Masterprogram - Genus, migration och social rättvisa.

Vill du studera hos oss? Klicka dig vidare till våra utbildningssidor för att få mer information!

Vill du jobba hos oss? Vi annonserar på universitetets centrala sida för lediga tjänster. Klicka här för att se alla lediga tjänster inom Lunds Universitet.

Kontakta oss!

Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor om institutionen, om våra utbildningar eller om vår forskning. Kontaktuppgifter hittar du här.

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 18 C, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten