Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skriv-retreats

Under uppsatsskrivandet på kandidat- och masternivå brukar vi genomföra skrivretreats.


På de inplanerade skriv-retreaten får du möjlighet att jobba med ditt skrivande och reflektera över dina skrivvanor, samtidigt som du får chansen att jobba mycket och koncentrerat med din text. Retreatens upplägg är att alla studenter, inklusive kursansvarig lärare sitter tillsammans i ett rum, var och en med sin egen dator, och skriver på uppsatserna utifrån ett schema som innehåller tysta skrivsessioner som inleds med stöttande diskussioner. Under skrivsessionerna hålls mobiler och internet avstängda. Oftast tar studenterna med sig max en eller två texter som de jobbar med, då målet för dagen är skrivande, snarare än läsning.

 

Skriv-retreaten brukar vara väldigt uppskattad av studenterna. Alla är ju olika och vissa kanske upptäcker att detta inte passar dem, men vår erfarenhet är att många studenter får väldigt mycket gjort när de jobbar med den här metoden samtidigt som de lär sig en hel del om sitt eget skrivande.