Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hedvig Mio Ahlström

Student på Masterprogrammet i genus, migration och social rättvisa

"Jag lärt mig mer om att analysera hur olika sorters maktstrukturer hänger samman och samarbetar."

Namn: Hedvig Mio
Termin/kurs: Termin 2 på masterprogramet i genus, migration och social rättvisa. Läste kursen Feminist methodologies and methods våren 2024. 

Varför valde du att börja läsa genusvetenskap?

Jag har varit intresserad av och engagerad i frågor kring genus, jämställdhet och rättvisa sen jag var 14 år och efter att ha läst kurser i genusvetenskap på mina valbara terminer under min kandidat i mänskliga rättigheter var det ett självklart val att läsa min master i genusvetenskap.

Vad har du lärt dig hittills?

Massor! Speciellt har jag lärt mig mer om att analysera hur olika sorters maktstrukturer hänger samman och samarbetar. Jag skulle säga att jag känner mig mer påläst i ämnen jag redan hade passion och förståelse för.

Hur var din första dag på programmet? 

Genuint toppen, vi är en rätt liten klass och har liknande värderingar och intressen så vi klickade direkt.

Berätta om dina planer framåt.

Jag är inte säker än men jag vill endera fortsätta min utbildning med att doktorera i queerfrågor eller arbeta med förändringsarbete för social rättvisa.

Vilket råd skulle du vilja ge till en ny student som precis ska börja sin utbildning?

Ta tid för återhämtning, du kommer lära dig hur du bäst pluggar men att ta ledig tid för skoj, vila och tänka på annat är en superviktig del!