Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stöd och hjälp under din studietid

Här hittar du information och länkar som kan vara till hjälp under din studietid.

Studieverkstaden

Hjälp för dig som vill ha hjälp med att förbättra din studieteknik, bli bättre på att skriva akademiska texter eller säkrare på att tala inför andra. Läs mer på Studieverkstaden.

Studenthälsan

Studenthälsan kan ge dig stöd och hjälp när du mår dåligt. Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör studentlivet. Har du problem med exempelvis stress, prestations- eller tentaångest, rädsla att tala inför andra, prokrastinering, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil? Läs mer på Studenthälsan.

Pedagogiskt studentstöd

Stöd för studenter med funktionsnedsättning. Att ha en funktionsnedsättning, som till exempel en synskada, dyslexi eller adhd är inget hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet! Läs mer på Pedagogiskt studentstöd.  

Lyssna på texter med TorTalk!

TorTalk är ett program som läser upp digital text. Det fungerar på både PC och Mac, och även på surfplattor som använder Windows. Med TorTalk kan du:

  • Lyssna på digital text i olika format (word, pdf, html, text...)
  • Lyssna på alla e-böcker och artiklar i fulltext
  • Själv bestämma uppläsningshastigheten
  • Välja bland 20 språk och 60 röster

Alla studenter och anställda vid Lunds universitet kan installera TorTalks på sina privata datorer. Programmet är också installerat på många studentdatorer och på bibliotekens datorer.

Information om hur du laddar ner och installerar TorTalk.

Fler former av service och stöd på Lunds universitet

Lunds universitet erbjuder många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Läs mer på Service och stöd.

På Lunds universitets hemsida hittar du som studerar vid Lunds universitet mer information om livet som student. 

Lunds universitets hemsida