Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Efter studierna

Genus, migration och social rättvisa förbereder dig för en bred arbetsmarknad med arbete i offentlig verksamhet, intresseorganisationer och i det privata näringslivet. Programmet förbereder dig också för forskarutbildning.

Genus, migration och social rättvisa förbereder dig för en bred arbetsmarknad med arbete i offentlig verksamhet, intresseorganisationer och i det privata näringslivet. Programmet förbereder dig också för forskarutbildning.
Under programmets termin 3 kommer du att få möjlighet att välja en kompletterande ämnesfördjupning. Beroende på vald inriktning kan du arbeta som exempelvis metodutvecklare, utbildare, utredare, samordnare och handläggare inom exempelvis hälsoområdet, utbildningsväsendet, med migrationsfrågor, socialt arbete, samhällsplanering, jämställdhet- och mångfaldsfrågor och social hållbarhet i yrkesroller med krav på analytisk förmåga.
 
Parallellt med undervisningen löper under programmets gång en arbetsmarknadsrelaterad seminarieserie som ger inblickar i professionella arenor och praxis både inom universitetet och utanför akademin. Du tränas i att presentera ett vetenskapligt paper, att hålla möten, att bygga upp nätverk och skriva cv. Du får också träffar före detta studenter och forskande personal för att förbereda dig inför arbetslivet. Läs mer här https://www.genus.lu.se/utbildning/arbetsmarknad/framtidssparet 

Kontakta oss

Studievägledare 
Luca Clemente
Tel. 046-222 08 01
luca [dot] clemente [at] genus [dot] lu [dot] se 

Programansvarig 
Maja Sager 

Tel. 046-222 87 31
maja [dot] sager [at] genus [dot] lu [dot] se

Studierektor
Terese Anving
Tel: 046 222 97 74
terese [dot] anving [at] genus [dot] lu [dot] se