Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny student

Välkommen till Genusvetenskapliga institutionen

Den här informationen riktar sig till dig som har blivit antagen till en kurs eller ett program hos oss på Genusvetenskapliga institutionen. Med nedan information hoppas vi göra terminsstarten lite smidigare för dig.

Studenter studerar tillsammans. Foto.
Foto: Sarah Hirani

Generella frågor om din anmälan och antagning


För frågor om din anmälan, registrerade meriter och antagningsbesked kan du kontakta Antagningsservice

För frågor om behörighetsbeslut och urval kontakta Antagningsavdelningen vid Lunds universitet:

Ställ din fråga till antagningsavdelningen på deras kontaktformulär eller ring tisdagar och torsdagar klockan 10.00 – 12.00.
Telefon: 046-222 93 00 

Välkomstbrev

Vi skickar ut välkomstbrev till antagna studenter två veckor innan terminsstart. Brevet skickas till den e-postadress du angett i samband med din anmälan till kursen. I brevet finns mer detaljerad information om introduktionsdagen, registrering och kursen. Om du är antagen men inte fått ett introduktionsbrev, vänligen kontrollera din skräppost. Ifall introduktionsbrevet inte ligger i din skräppost, skriv då till utbildningsadministören eller studievägledaren.
Kursplan, schema och litteraturlista till alla våra kurser. 

 

Checklista för nya studenter

Detta behöver du göra: 

 

1. Aktivera ditt studentkonto
När du har blivit antagen till Lunds universitet skapas ett studentkonto till dig. Du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-postadress som du anmält på www.antagning.se

Detaljerad information om hur du aktiverar ditt konto hittar du på Lu.se.

Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har det blivit inaktivt, gå då in på Passport för att aktivera det på nytt.  

Vid problem kontakta servicedesk [at] lu [dot] se.

2. Registrera dig 
Vid kursstart är det viktigt att du webbregistrerar dig på den kurs du är antagen till. Du registrerar dig själv i Studentportalen.

  • Tänk på att registreringen bara är öppen 23 – 30 augusti. så det är viktigt att du gör registreringen mellan dessa datum.

Logga in på Studentportalen och klicka på Ladok, här kan du registrera dig på kursen.

Vid problem med registrering, vänligen kontakta någon utav våra studievägledare (Kontaktuppgifter i rutan till höger)
 
3. Gå på introduktionsmötet

Det är obligatoriskt att gå på introduktionsmötet. Se när ditt introduktionsmöte är schemalagt i TimeEdit genom att söka på kurskoden eller på sidan med schema och kursdokument. 

Information om introduktionsmötet kommer även i välkomstbrevet innan terminsstart, 

Observera: På grund av coronapandemin kan ändringar i schema göras med kort varsel. Observera även att exakt tid anges i schemat. Denna termin kommer föreläsningar och seminarier att börja vid den exakta tidpunkt som anges i schemat (dvs så kallad akademisk kvart kommer inte tillämpas).


Lärplattform

Alla kurser är kopplade till lärplattformen Canvas där lärarna lägger upp information.  

Litteraturlistor, kursplaner och schema

Se litteraturlistor, kursplaner och scheman.
Hitta ditt schema på TimeEdit genom att söka på kurskod eller kursnamnet. 
Observera: På grund coronapandemin kan ändringar i schema göras med kort varsel.

Genusvetenskapliga institutionen tillhör Samhällsvetenskapliga fakulteten, vårt huvudbibliotek är Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek också kallat Sambib. För att låna böcker, utskrift och kopiering behöver du ett LU-kort, detta skaffar du exempelvis på universitetsbiblioteket. Läs mer om LU-kortet här.

Återbud

Om du vill lämna återbud till kursen/programmet du är antagen till gör du detta snarast möjligt på: www.antagning.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

Önskar du lämna återbud efter att du har registrerat dig på kursen gör du detta själv i Studentportalen eller genom att kontakta våra studievägledare. 

Campus Online

Onlineservice, mötesplatser och events för studenter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten! Campus Online fungerar som ett stöd för studenter under tider av mycket digital undervisning. 

Studentreception, virtuell yoga, digitala studiecirklar, inspirationsföreläsningar, tekniska workshops och sociala aktiviteter anordnade av Samhällsvetarkåren. 

Ta del av Campus Online via Canvas.

Kontakta oss

Studievägledare 
Josefin Larsson
046-222 97 78
josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se


Studierektor
Terese Anving
046-222 97 74
terese [dot] anving [at] genus [dot] lu [dot] se


Programansvariga:

Kandidatprogrammet

Irina Schmitt
046 222 83 95
irina [dot] schmitt [at] genus [dot] lu [dot] se

Masterprogrammet

Maja Sager
046 222 87 31
maja [dot] sager [at] genus [dot] lu [dot] se