Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny student

Välkommen till Genusvetenskapliga institutionen

Den här informationen riktar sig till dig som har blivit antagen till en kurs eller ett program hos oss på Genusvetenskapliga institutionen. Med nedan information hoppas vi göra terminsstarten lite smidigare för dig.

Studenter studerar tillsammans. Foto.
Foto: Sarah Hirani

Generella frågor om din anmälan och antagning

För frågor om din anmälan, registrerade meriter och antagningsbesked kan du kontakta Antagningsservice.

För frågor om behörighetsbeslut och urval kontakta Antagningsavdelningen vid Lunds universitet.

Ställ din fråga till antagningsavdelningen på deras kontaktformulär eller ring tisdagar och torsdagar klockan 10.00 – 12.00.
Telefon: 046-222 93 00 

Vanliga frågor och svar om anmälan och antagning

Välkomstbrev

Genusvetenskapliga institutionen skickar ut välkomstbrev till antagna studenter senast två veckor innan terminsstart. Brevet skickas till den e-postadress du angett i samband med din anmälan till kursen. I brevet finns mer detaljerad information om introduktionsdagen, registrering och kursen. Om du är antagen men inte fått ett introduktionsbrev, vänligen kontrollera din skräppost innan du kontaktar studievägledare eller programansvarig lärare. 

Här hittar du kursplaner, scheman och litteraturlistor till alla institutionens kurser. 

Checklista för nya studenter

Detta behöver du göra: 

1. Aktivera ditt studentkonto
När du har blivit antagen till Lunds universitet skapas ett studentkonto till dig. Du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-postadress som du anmält på www.antagning.se

Detaljerad information om hur du aktiverar ditt konto hittar du på Lu.se.

Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har det blivit inaktivt, gå då in på Passport för att aktivera det på nytt.  

Vid problem kontakta servicedesk [at] lu [dot] se.

2. Registrera dig 
Vid kursstart är det viktigt att du webbregistrerar dig på den kurs du är antagen till. Du registrerar dig själv i Studentportalen.

  • Tänk på att webbregistreringen öppnar en vecka innan kursstart. Det är viktigt att du gör registreringen under den här perioden. 

Logga in på Studentportalen och klicka på Ladok, här kan du registrera dig på kursen.

Vid problem med registrering, vänligen kontakta någon utav våra studievägledare (Kontaktuppgifter i rutan till höger)
 
3. Gå på introduktionsmötet

Det är obligatoriskt att gå på introduktionsmötet. Se när ditt introduktionsmöte är schemalagt i TimeEdit genom att söka på kurskoden eller fälj schemalänk på på sidan med schema och kursdokument

Information om introduktionsmötet kommer även i välkomstbrevet innan terminsstart. 

Läroplattform

Alla kurser är kopplade till läroplattformen Canvas där lärarna lägger upp all kursinformation. Du loggar in i Canvas med ditt studentkonto, se till att du har aktiverat ditt studentkonto.

Se till att aktivera dina notifikationer på Canvas för att få uppdateringar när lärare och studievägledare lägger upp meddelanden på kursen. 

Du får tillgång till din kurs i Canvas först när du har registrerat dig på kursen via Studentportalen. Om du av någon anledning inte kan se din kurs på Canvas, kontrollera att du har registrerat dig på kursen via Studentportalen

Litteraturlistor, kursplaner och schema

Se litteraturlistor, kursplaner och scheman.
Hitta ditt schema på TimeEdit genom att söka på kurskod eller på kursens namn. 

Genusvetenskapliga institutionen tillhör Samhällsvetenskapliga fakulteten, vårt huvudbibliotek är Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek också kallat Sambib. För att låna böcker, utskrift och kopiering behöver du ett LU-kort, detta skaffar du exempelvis på universitetsbiblioteket. Läs mer om LU-kortet här.

Återbud

Om du vill lämna återbud till kursen/programmet du är antagen till gör du detta snarast möjligt på: www.antagning.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

Önskar du lämna återbud efter att du har registrerat dig på kursen gör du detta själv i Studentportalen eller genom att kontakta våra studievägledare. 

Pedagogiskt stöd

På Lunds universitet är det viktigt att olika funktionsvariationer, till exempel synskada, dyslexi eller adhd, inte ska vara ett hinder i dina studier. Pedagogiskt stöd erbjuder olika former av pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier, bland annat anteckningsstöd, ljudböcker eller anpassningar vid tentamen.

Det är viktigt att komma i kontakt med Pedagogiskt stöd i god tid innan terminsstart. 

Kontakta Pedagogiskt stöd

Novischperiod (hösttermin 2022)

GenusTänkarnas novischperiod

GenusTänkarna (GT) är en studentförening som är öppen för alla studenter i Lund men som särskilt riktar
verksamheten till genusstudenter, vare sig en läser kandidatprogrammet, masterprogrammet eller genusvetenskap som fristående kurs.

Novischperioden är ett tillfälle där du får chansen att träffa nya vänner och göra roliga aktiviteter tillsammans med andra studenter. Novischperioden startar tisdag den 30/8, och pågår därefter i tre veckor med massor av härliga aktiviteter. 

Anmälan är öppen 10 juli - 21 augusti. 

Läs mer på GTs Facebooksida eller kontakta genustankarna [at] gmail [dot] com

Samhällsvetarkårens novischperiod

Inför varje hösttermin anordnar Samhällsvetarkåren en novischperiod med aktiviteter för nya studenter på Samhällsvetenskapliga fakulteten. Anmäl dig till novischperioden på Samhällsvetarkårens hemsida

Bli aktiv inom Samhällsvetarkåren och påverka din studietid.

 

 

Kontakta oss

Studievägledare 
Josefin Larsson
046-222 97 78
josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se


Studievägledare
Maria Persson
046-222 08 01
maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se


Studierektor
Terese Anving
046-222 97 74
terese [dot] anving [at] genus [dot] lu [dot] se


Programansvariga:

Kandidatprogrammet

Irina Schmitt
046 222 83 95
irina [dot] schmitt [at] genus [dot] lu [dot] se

Masterprogrammet

Maja Sager
046 222 87 31
maja [dot] sager [at] genus [dot] lu [dot] se

 

Fotografi på GenusTänkarna studentförening.

GenusTänkarna

GenusTänkarna (GT) en studentförening av genusstudenter för genusstudenter. Du som läser genusvetenskap är välkommen att bli medlem, oavsett om du läser programmet eller enskild kurs. GT arrangerar olika aktiviteter och evenemang för studenter, bland annat en novischperiod för nya studenter. 

Läs mer om GT på instagram @genustankarna och på facebook i gruppen GenusTänkarna (GT). Det går också bra att mejla studentföreningen på genustankarna [at] gmail [dot] com.