Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledning

Svarar på dina frågor om utbildning och karriär

Studievägledning är tillgängligt för samtliga studenter vid Genusvetenskapliga institutionen. Josefin Larsson vägleder vid studier på grundnivå och Maria Persson på avancerad nivå.

Foto: Camille Orgel
Foto: Camille Orgel

Du är välkommen till oss med frågor som rör din genusvetenskapliga utbildning. Vi kan guida och hjälpa dig in i, genom, och ut ur dina studier. Vi vägleder i utbildningsvägar, studieplanering och frågor av mer byråkratisk art; studieuppehåll, tillgodoräknanden, förkunskapskrav och dispenser. Du kan också få hjälp med rådgivning och planering av utbytesstudier och praktik. Om du behöver hjälp och stöd från Studieverkstaden eller Pedagogiskt stöd kan vi guida dig i rätt riktning och hjälpa till med samordning. Vi anordnar också träffar och workshops med arbetslivsfokus som löper parallellt med våra kurser och program.

Vi kan hjälpa dig med

 • Kursutbud och kursinnehåll
 • Val till nästa termin
 • Vilka ämnen som är lämpliga att kombinera i examen
 • Synpunkter på undervisning och kursupplägg
 • Problem i studiesituationen
 • Hjälp i studierna för studenter med funktionsnedsättning - t.ex. dyslexi
 • Tips om studieteknik
 • Att ansöka om examen
 • Möjligheter att läsa vidare på avancerad nivå
 • Arbetsmarknaden
 • Kursutbud och kursinnehåll

Det kan vara viktigt för dig att veta att studievägledaren har tystnadsplikt.
 

För studievägledning av mer allmän karaktär – som till exempel rör övergripande yrkes- och utbildningsval – kan du vända dig till universitetets centrala studievägledning.


Vill du boka tid med studievägledningen?

På grund av covid-19 sker majoriteten av studievägledningen över Zoom.

Alla nuvarande studenter på Genusvetenskapliga institutionen har tillgång till kursen "Studievägledning Genusvetenskap - Student Counselling Gender Studies" på Canvas

Här kan du boka tillgängliga tider för studievägledning via kalendariet. Vid bokad tid kommer studievägledaren skicka en Zoom-länk till den mailadress du har angett i Studentportalen. 

 

För dig som inte längre har tillgång till Canvas
Har du läst hos oss tidigare och planerar att återuppta dina studier hos oss? Kontakta oss på mail eller telefon för att boka tid för samtal. 

 

Studievägledare

 

Josefin Larsson

För studenter på Kandidatprogrammet och fristående kurser på grundnivå:

Josefin Larsson
Tel. 046-222 97 78
E-post: josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se

 

Fotografi på Maria Persson

För studier på avancerad nivå och internationella kurser:

Maria Persson 
Tel. 046-222 08 01
E-post: maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se