Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktik

Använd dina teoretiska kunskaper på en arbetsplats. Här hittar du information om praktik, samt aktuella praktikplatser och uppdrag som studentmedarbetare. 

 

Studenten Charlie Klang berättar om sin praktik.

Syftet med en praktik är att du som student ska få tillfälle att använda de teoretiska kunskaper som du har med dig från tidigare kurser genom att prova på mer handfasta och konkreta arbetsuppgifter, dvs omsätta teorin till praktik.

 


Du får en bättre uppfattning om hur din framtida yrkeskarriär kan se ut, nya kunskaper och nya relevanta frågeställningar som är till nytta för dina vidare studier.
Kontakter för vidare jobb.


Praktiken kan också ge dig kontakter och referenser som kan vara till hjälp när du i framtiden söker jobb.


Organisationer, myndigheter och företag ser också fördelar med att ha praktikanter eftersom de får motiverade studenter med en relevant bakgrund och aktuella kunskaper inom sitt ämnesområde.


Du är som praktikant en resurs när det gäller allt från administrativa uppgifter till projektarbeten eller liknande. Detta innebär i sin tur att organisationen får viktiga arbetsinsatser i form av projekt och rapportskrivning utförda genom det arbete som praktikanten lägger ner under praktiktiden – utan extra kostnad då praktiken är oavlönad.