Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskning

Forskning sedan 1978

Sedan starten 1978 är Institutionen för genusvetenskap vid Lunds universitet idag en internationellt prestigefylld forskningsmiljö med en stark tradition av att utforska frågor om kön och sexualitet genom transdisciplinära och transnationella metoder inom samhällsvetenskap. Genom vårt engagemang för socialt relevant forskning har forskare vid institutionen framgångsrikt flyttat debatten om kategorin genus från periferin till centrum inom samhällsvetenskaplig forskning. 

För att fortsätta stärka och utvidga ämnesområdet undersöker institutionens forskare utmaningar och spänningar kring kön och sexualitet, genom empiriskt grundade, tvärvetenskapliga ansatser i skärningspunkten mellan olika teoretiska och sociala debatter. På detta sätt är forskningen vid institutionen framtidsorienterad, empiriskt stark, metodologiskt utmanande och teoretiskt expansiv, och bidrar till att utveckla samhällsvetenskaplig forskning och samhällsfrågor bortom akademin.