Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Maja Tolgraven

"Att få möta andra unga människor från hela världen, och från olika amerikanska bakgrunder är en lika viktig, om inte den viktigaste delen, av att studera utomlands."

Maja Tolgraven

 

Namn: Maja Tolgraven
Ålder: 25 år
Utbildning: Läser Kandidatprogrammet i genusvetenskap med inriktning mot migration och globalisering. Under sina valbara kurser på programmet åkte Maja på utbytesstudier till University of California, Santa Barbara under ett läsår.


Vad är det mest spännande du gjort under utbildningen?

Det mest spännande under min utbildning är utan tvekan mitt utbytesår vid University of California Santa Barbara. Där läste jag kurser inom Feminist Studies, Black Studies, Chicana Studies, Asian American Studies och sociologi. Att studera på engelska var utmanande men väldigt lärorikt. Att få möta andra unga människor från hela världen, och från olika amerikanska bakgrunder är en lika viktig, om inte den viktigaste delen, av att studera utomlands. Efter detta år inom amerikansk radikal akademi har jag en mycket klarare idé om vad jag vill och kan göra som student, både akademiskt och politiskt.


Vilka råd skulle du vilja ge till nya studenter?

Jag vill råda nya studenter som påbörjar utbildningen att verkligen ta vara på de möjligheter som ges som student vid Genusvetenskapliga institutionen i Lund: kvalitativ grundutbildning för vidare studier, många utbytesavtal runt om i hela världen, chans till praktik och ett rikt studentliv för olika typer av studentengagemang. Precis som mitt år utomlands definieras av såväl studier som andra sammanhang, vill jag uppmana nya studenter att redan från början verkligen ta vara på allt detta. Med det sagt är det också viktigt att nämna att ingen tenta är på blodigt allvar. Hur en skriver sådana, och hur en kritiskt läser akademiska texter kommer med all säkerhet att falla på plats allt eftersom. Jag önskar dig som ny student ett stort lycka till!