Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mia Linge

"Det är ett viktigt ämne att belysa, det är ofta man tänker hur ojämlik vården är men det glöms ofta bort att diskuteras och reflekteras om det."

studentporträtt-mia

 

Namn: Mia Linge
Ålder: 26
Utbildning: Läste kursen Genusvetenskap: Det jämnlika vårdmötet (7,5 hp) 2019

Vad gör du när du inte är på kvällskursen - Det jämnlika vårdmötet?

Jag jobbar heltid som sjuksköterska på en onkologavdelning i Lund och har gjort det sedan juni 2016.

Varför valde du att läsa kursen?

För att det är ett viktigt ämne att belysa, det är ofta man tänker hur ojämlik vården är men det glöms ofta bort att diskuteras och reflekteras om det.

Varför tycker du den här kursen är viktig?

För att bli mer medveten om hur samhället och vården fungerar. Så bra med ett forum där man kan diskutera och få mer ”kött på benen” för att sedan kunna ta dessa frågor vidare till sin arbetsplats och andra kollegor som jobbar inom vården.

På vilket sätt tror du att du kommer ha nytta av det du lär dig på kursen i ditt yrkesliv?

Jag tror att jag kommer öppna ögonen mer för ojämlikheter och framförallt reflektera över hur och varför vi gör saker.

Varför tycker du att andra ska läsa den här kursen?

För att lära sig mer om ett stort problem vi möter dagligen och för att det är ett trevligt forum för diskussion med vettiga och trevliga (och ganska likasinnade) personer, både som föreläser och deltar i kursen.