Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Det jämlika vårdmötet 7,5hp

GNVB10 HÖST - DISTANSKURS

Genusvetenskapliga perspektiv på kroppen och samhället ger dig som arbetar inom vården verktyg för att möta människor på deras villkor. Öka din kunskap om genus, sexualitet, klass, etnicitet och organisation – och bidra till att skapa framtidens jämlika vård! – en kurs för dig inom hälso- och sjukvård.

jämlika vårdmötet

Kursen löper över hela terminen och föreläsningar och seminarier sker på distans. Du möter erfarna lärare som forskat om hälsa, vård och samhälle och som brinner för frågor om en god sjukvård för alla – och en god arbetsmiljö för vårdens anställda. Samtidigt är det dina kunskaper som står i centrum, och syftet med kursen är att du som arbetar inom vården ska få möjlighet att reflektera kring hur olika maktrelationer påverkar individers och gruppers hälsa. Kursen ger dig möjlighet att analysera hur du, i din yrkesroll, kan beakta och söka häva effekten av kopplingen mellan samhällelig ojämlikhet och individuella patienters ohälsa. Dessutom behandlas frågor om sjukvårdens organisation och arbetsvillkor.  

Under kursens gång skriver du en kortare rapport i vilken du reflekterar kring din egen yrkesroll med utgångspunkt i genusvetenskapliga teorier.

Grundläggande behörighet. Ansök via www.antagning.se

Kursen är uppbyggd kring föreläsningar och seminarier. Seminarierna ger möjlighet att diskutera modulens tema med utångspunkt i de egna erfarenheterna. Missat seminarium kompletteras skriftligt genom att man skickar in en liten text som diskuterar den aktuella litteraturen. Examinationen består av ett hemprov (5 – 8 sidor) där kursdeltagaren reflekterar över sin egen yrkesroll. Syftet med hemprovet är att ge kursdeltagaren möjlighet att fördjupa sin kunskap om genusfrågor på ett sätt som stärker yrkeskompetensen.

Studievägledning

Studievägledare 
Josefin Larsson
Tel. 046-222 97 78
josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se (josefin[dot]larsson[at]genus[dot]lu[dot]se)


Studievägledare
Maria Persson
046-222 08 01
maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se


Lunds universitet: Universitets allmänna studievägledning