Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

40-årsjubileum

Genusvetenskapliga institutionen 1978-2018

År 1978 grundades det som senare kom att bli Genusvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet genom ett nätverk av forskare och doktorander. Mycket har hänt sedan dess, och genusvetenskapen har vuxit sig allt starkare inom den akademiska världen. Några av de många viktiga händelser som under de gångna 40 åren har bidragit till denna utveckling lyfts fram på denna tidslinje.

 

Tidslinje Bild Undersida

 

Under hela 2018 firar vi 40 års feministisk forskning och utbildning med en rad öppna evenemang som speglar den postdisciplinära aspekten av viktiga feministiska samtal. Läs mer om dessa evenemang i kalendariet, på vår nyhetssida, eller läs programmet som pdf.

 

poster-tumnagel