Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kandidatprogram i genusvetenskap

Välkommen till en utbildning som är ensam i sitt slag i Norden – och som ger dig en unik och högt eftertraktad yrkeskompetens!
Genusvetenskapen sätter frågor om makt, identitet och social förändring i fokus. Här betonas kopplingar mellan kön, genus, etnicitet, klass och andra sociala relationer som formar människors liv. Genom sitt unika anslag där avancerade teoretiska debatter kring genus och intersektionella perspektiv möter en stabil arbetslivsförankring och konkreta verktyg för att analysera, utvärdera och arbeta förändringsorienterat inom och mellan organisationer ger kandidatprogrammet i genusvetenskap en unik och högt eftertraktad yrkeskompetens.

Foto: Viktoria Sotsugova

Förutom grundläggande kunskaper i genusvetenskapliga teorier och samhällsvetenskapliga metoder ger programmet också kompetens i aktuell jämställdhetslagstiftning, diskrimineringsrätt och andra närliggande rättsområden. Programmet innehåller en juridisk översiktskurs i samarbete med Institutionen för handelsrätt.

Inom trygga ramar ger programmet dig möjlighet att själv forma din utbildning och profil.

 

Välj din inriktning

Kandidatprogrammet i genusvetenskap omfattar 180 hp, varav 90 hp består av huvudämnet genusvetenskap. Inom programmet läser du kursen Genus och rätt 30 hp. Du har också möjlighet att göra praktik genom kursen Arbetslivspraktik 30 hp. Utöver detta läser du en eller två terminer i ett annat ämne som väljs utifrån ett antal alternativ som uppställts för respektive inriktning.

Förkunskapskrav

Grundläggande samt Engelska B, Samhällskunskap A.

 

 

Sidansvarig:

information om programmet

Information om de olika kurserna som ingår i kandidatprogrammet hittar du under "Fristående kurser" i menyn till vänster.

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten