Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram i genusvetenskap

VÄLKOMMEN TILL EN UTBILDNING SOM ÄR ENSAM I SITT SLAG I NORDEN – OCH SOM GER DIG EN UNIK OCH HÖGT EFTERTRAKTAD YRKESKOMPETENS!

Genusvetenskapen sätter frågor om makt, identitet och social förändring i fokus. Här betonas kopplingar mellan genus, etnicitet, klass och andra sociala relationer som formar människors liv. Genom sitt unika anslag där avancerade teorier möter en stabil arbetslivsförankring och konkreta verktyg för att analysera, utvärdera och arbeta förändringsorienterat ger kandidatprogrammet i genusvetenskap en högt eftertraktad yrkeskompetens. Med kunskaper du förvärvar på programmet är det du som gör en annan värld möjlig!

rod long

Förutom grundläggande kunskaper i genusvetenskapliga teorier och samhällsvetenskapliga metoder ger programmet också kompetens i aktuell jämställdhetslagstiftning, diskrimineringsrätt och andra närliggande rättsområden. Programmet innehåller en juridisk översiktskurs i samarbete med Institutionen för handelsrätt.

Inom trygga ramar ger programmet dig möjlighet att själv forma din utbildning och profil.

 

Planera din utbildning utifrån de här inriktningarna

Kandidatprogrammet i genusvetenskap omfattar 180 hp, varav 90 hp består av huvudämnet genusvetenskap. Inom programmet läser du kursen Genus och rätt 30 hp. Du har också möjlighet att göra praktik genom kursen Arbetslivspraktik 30 hp. Utöver detta läser du en eller två terminer i ett annat ämne som väljs utifrån ett antal alternativ som uppställts för respektive inriktning.

 

Framtidsspåret

Redan från början av dina studier vill vi ge dig utrymme att lära känna hela Kandidatprogrammet så att du har tid att reflektera över vad du vill göra inom din utbildning och planera för det. Därför erbjuder vi Framtidsspåret som är en arbetsmarknadsorienterad seminarieserie som löper parallellt med kurserna och kompletterar den teoretiska utbildning. Läs mer om Framtidsspåret på den här länken

Förkunskapskrav

Grundläggande samt Engelska B, Samhällskunskap A.

 

 

information om programmet

Information om de olika kurserna som ingår i kandidatprogrammet hittar du under "Fristående kurser" i menyn till vänster.

Kontakt:

Studievägledare
Josefin Larsson
046-222 97 78
josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se (josefin[dot]larsson[at]genus[dot]lu[dot]se)


Studievägledare, Studierektor
Maria Persson
046-222 08 01
maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se (maria[dot]persson[at]genus[dot]lu[dot]se)


Programansvarig
Irina Schmitt
046 222 83 95
irina [dot] schmitt [at] genus [dot] lu [dot] se