Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Framtidsspåret

Framtidsspåret är en arbetslivsorienterande seminarie- och workshopserie där du får möjlighet att reflektera, utveckla och inspireras kring möjliga vägar in och vidare ut i arbetslivet. 

Redan från början av dina studier vill vi ge dig utrymme att börja reflektera över vad du vill göra inom och efter din utbildning och planera för det. Att få tid till egen reflektion samt att i grupp kunna diskutera dessa frågor gör det möjligt att utforska dina egna intressen och göra val under studietiden som stärker din kompetens inom intresseområdena. Därför erbjuder vi Framtidsspåret som löper parallellt med kurserna och kompletterar den teoretiska utbildningen.


Framtidsspåret innehåller en inspirationsdel och en verktygsdel. I inspirationsdelen får du träffa människor som jobbar inom spännande områden relaterade till utbildningen. De ger dig en inblick i vägväl, strategier och erfarenheter från arbetslivet. I verktygsdelen fokuserar vi på att planera, reflektera och förbereda dig för att söka praktikplatser och jobb. Vi tränar på att skriva texter och göra presentationer i olika genrer, undersöker olika sätt att söka jobb och vilka branscher och yrkestitlar som kan vara relevanta för dig och planerar för ditt framtida arbetsliv. På så vis ges du möjlighet att utveckla praktiska färdigheter och få inspiration till de många alternativ som finns för en genusvetare. 

Exempel på aktiviteter som erbjuds:
-    Planera din utbildning (workshop)
-    Jobbsökar-workshop (analys av jobbannonser, CV-skrivande, jobbintervjuer)
-    Kompetensboost (workshop)
-    Praktikinspiration (föreläsning)
-    Inspirationsföreläsningar

Mer information om Framtidsspåret, samt de olika aktiviteterna kommer under utbildningens gång. 
 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 18 C, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten