Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Terese Anving

Bakgrund:

Jag disputerade i sociologi 2012 vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet. I min avhandling "Måltidens paradoxer. Om klass och kön i vardagens familjepraktiker" studerade jag måltidspraktiken i småbarnsfamiljer med ett särskilt fokus på kön, klass och "görandet" av familj. Efter att ha arbetat som forskare och lektor i sociologi vid Lunds universitet och Linnéuniversitet anställdes jag 2019 som biträdande lektor i genusvetenskap.

Forskningsområden:

  • Arbete och omsorg
  • Välfärdsstatlig förändring och ojämlikhet
  • Globala omsorgskedjor
  • Familj och nära relationer
  • Kvalitativa metoder

Pågående forskning och undervisning

Jag arbetar för närvarande med två forskningsprojekt som på olika sätt berör mina forskningsområden. I projektet "Omsorgsgörande mellan generationer. En studie av relationer, engagemang och omsorg i vardagens familjeliv" (tillsammans med Sara Eldén) studerar vi berättelser om omsorgsgörande mellan olika generationer i relation till välfärdsstatliga förändringar (VR 2018-01053). I projektet "Omsorg om barn i de köpta barnpassningstjänsternas tidevarv: En studie av barnflickor, barn och föräldrar", studerade jag (också tillsammans med Sara Eldén, Lunds universitet) den privata barnpassningsmarknaden (barnflickor och au-pairer) i Sverige (RJ P13-0603:1).

Jag är programansvarig för kandidatprogrammet i genusvetenskap och undervisar på alla olika nivåer. Jag handleder också såväl kandidat- som masteruppsatser.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Terese A
E-post: terese [dot] anving [at] genus [dot] lu [dot] se

Biträdande universitetslektor

Genusvetenskapliga institutionen

+46 46 222 97 74

M236

Allhelgona Kyrkogata 14M, Lund

31

Introduktion

Terese Anving är biträdande lektor i genusvetenskap och programansvarig för kandidatprogrammet i genusvetenskap.

Forskningsprojekt

  • Omsorgsgörande mellan generationer. En studie av relationer, engagemang och omsorg i vardagens familjeliv (Finansierat av Vetenskapsrådet, VR 2018-01053)
  • Omsorg om barn i de köpta barnpassningstjänsternas tidevarv: En studie av barnflickor, barn och föräldrar (Finansierat av Riksbanken, RJ P13-0603:1)

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten