Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kandidatprogram

Läs en utbildning som leder till examen
Genusvetenskapliga institutionen erbjuder två kandidatprogram, ett ges i Lund och ett i både Helsingborg och Lund. Kandidatprogram i genusvetenskap och kandidatprogram i Equality and Diversity Management omfattar vardera 180 högskolepoäng, det vill säga tre års heltidsstudier. Du kan läsa mer om programmen genom att klicka i menyn till vänster.

Studenter promenerar

Att läsa ett program innebär flera saker, dels har du en studieordning som du följer, du behöver inte själv välja alla dina kurser eller planera din utbildning - det finns redan en plan. Dessutom har du platsgaranti på kurser inom programmet och du kan vara säker på att du får ut en examen efter avslutad utbildning.

Våra program innehåller vissa valbara terminer så att du har möjlighet att fördjupa dig inom ett område du är särskilt intresserad av och därmed profilera din utbildning. Båda våra kandidatprogram ger möjlighet till en termins arbetslivspraktik - om du vill.

När du har tagit en kandidatexamen kan det vara dags att tänka på magister- eller masterstudier. Läs mer om detta genom att följa länken Masterprogram i menyn.

Har du frågor om våra kandidatprogram?

Kontakta oss gärna!

Studievägledare
Helena Gyllensvärd
Tel. 046-222 08 01
Helena [dot] Gyllensvard [at] genus [dot] lu [dot] se

Studierektor
Matilda Svensson Chowdhury
Tel: 046-222 97 74
matilda [dot] svensson_chowdhury [at] genus [dot] lu [dot] se

 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten