Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kandidatprogram

En bred utbildning och en stark examen – läs vårt kandidatprogram!
Att läsa ett kandidatprogram innebär att följa en genomtänkt, välorganiserad utbildningsgång som leder fram till en kandidatexamen. Kandidatprogrammet i genusvetenskap erbjuder en fast studieordning som samtidigt ger möjligheter att välja fördjupningsområde och profil. Programstudenter är garanterade platser på kurser som ingår i programmet.

Foto: Nicolas Ladino Silva

Genusvetenskapliga institutionen erbjuder ett spännande kandidatprogram som innehåller teoretiskt avancerade studier med stark anknytning till arbetslivet. Programmet ger möjlighet till en termins arbetslivspraktik och till en termins studier i genus och rätt, inklusive en halv termins juridisk översiktskurs som ges i samarbete med Ekonomihögskolan. Goda möjligheter finns till utlandsstudier. Kandidatprogrammet i genusvetenskap omfattar 180 högskolepoäng.

Genusvetenskapliga institutionen erbjuder dessutom kandidatprogrammet Equality and Diversity Management i samarbete med Institutionen för service management och tjänstevetenskap, och utbildningen är därför förlagd till både Helsingborg och Lund. Även kandidatprogrammet Equality and Diversity Management omfattar 180 högskolepoäng, det vill säga tre års heltidsstudier.

Du kan läsa mer om programmen genom att klicka i menyn till vänster (eller på länkarna i texten ovan).

 

 

Sidansvarig:

Har du frågor om våra kandidatprogram?

Kontakta oss gärna!

Studievägledare
Helena Gyllensvärd
Tel. 046-222 08 01
Helena [dot] Gyllensvard [at] genus [dot] lu [dot] se

Studierektor
Rebecca Selberg
Tel: 046-222 09 18
rebecca [dot] selberg [at] genus [dot] lu [dot] se
 

 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten