Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sara Goodman

Adjunkt

Bakgrund

1995 fick jag min licentiatexamen i sociologi från Lunds universitet och 1978 min mastersexamen i sociologi från University of Oregon. Jag har arbetat som forskare och föreläsare vid Forskningspolitiska Institutet och sedan 1996 som forskare och lärare vid Genusvetenskapliga institutionen, Lunds universitet.

Från 1998 till 2004 hade jag uppdrag som studierektor och arbetade som prefekt för Genusvetenskapliga institutionen från 2011 till 2016. Jag gick i pension år 2017.

Jag har fått två pedagogiska priser, Lunds universitets pedagogiska pris 2005 och Samhällsvetenskapliga fakultetens pris för Årets kurs år 2002. Under 2011 blev jag utsett till Excellent lärare(Excellent Teaching Practitioner) och har varit medlem i Samhällsvetenskapliga fakultetens Pedagogiska akademi sedan dess etablering.  

Forskningsområden

  • Genus, vetenskap och teknik, samt globalisering
  •  Lärande och feministisk pedagogik i genusstudier
  •  Kritisk feministisk teori

Pågående forskning och undervisning

Mina forskningsintressen fokuserar på genus, teknik och vetenskap och under senare tid på undervisning och lärande i genusstudier. Min nuvarande forskning är en historisk reflektion av undervisningen och utvecklingen av utbildning i genusvetenskap i svensk kontext.

Min undervisning har inkluderat genusvetenskap i stort och genus, vetenskap och teknik. Jag har varit aktiv i utvecklingen av utbildningen vid Genusvetenskapliga institutionen och har undervisat i kurser från introduktionsnivå till mastersnivå. Jag ledde även och bidrog till utvecklingen av mastersprogrammet Social Studies of Gender vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och var programdirektör mellan 2007-2013.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Sara Goodman
E-post: sara [dot] goodman [at] genus [dot] lu [dot] se

Universitetsadjunkt

Genusvetenskapliga institutionen

210

31

Introduktion

Sara Goodman har en licentiatexamen i sociologi från Lunds universitet och har arbetat inom forskningspolitik och genusstudier. Hon har varit aktiv i utvecklingen av utbildning och undervisning vid Genusvetenskapliga institutionen och vid samhällsvetenskapliga fakulteten.

Forskningsprojekt

Historiska och feministiska reflektioner om undervisning och utveckling av genusvetenskapliga undervisning och utbildning i svenska sammanhang, 2018.

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten