Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rebecca Selberg i ny studie om åtgärder för bristen på sjuksköterskor

Sjuksköterskor på arbetsplatsen. Foto.
Foto: Mostphoto

Rebecca Selberg har blivit intervjuad i samband med en ny studie kring bristen på sjuksköterskor inom vården. Studien har Rebecca skrivit ihop med Paula Mulinari, Malmö universitet.

I en ny studie av Rebecca Selberg, universitetslektor på Genusvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet och Paula Mulinari, docent i socialt arbete vid Malmö universitet undersöks orsaker till den brist på sjuksköterskor vi ser i vården. Här sätts sjuksköterskors arbetsförhållanden i fokus för att förstå varför det ser ut som det gör för sjuksköterskor inom vården. 

Studien bygger på 1500 enkätsvar, 50 djupintervjuer med såväl sjuksköterskor som personer i ledningsposition, samt s.k. deltagande observation vid olika sjukhus.
Läs studien här Journal of Public Administration

I samband med publikationen så intervjuades Rebecca Selberg. Läs intervjun med på Lunds universitets hemsida.