Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mikael Mery Karlsson medverkar i bok om asylrättsrörelsen

Mikael Karlsson

I antologin 2015: Ett försvar av asylrätten medverkar Mikael med ett kapitel om sociala rörelser av och för flyktingar under 2010-talet i Sverige.

I slutet av mars släpptes antologin 2015: Ett försvar av asylrätten. Mikael Mery Karlsson som är forskare och lärare vid Genusvetenskapliga institutionen i Lund medverkar med ett kapitel om sociala rörelser av och för flyktingar under 2010-talet i Sverige.

För vissa var det året då de behövde lämna sina hem och bege sig på flykt undan krig och fara. För andra var det året då de lade vardagen åt sidan och ägnade sig åt att guida, hjälpa, stötta och ta emot de som kom. Det var otvivelaktigt en tid av stress, ovisshet och rädslor men det som lever vidare hos oss idag är minnen av solidaritet, gemenskap och medmänsklighet i en svår tid.

Boken ges ut på Verbal förlag och några av de övriga medverkande är Patricia Lorenzoni, Ulf Bjereld, Noam Chomsky. Redaktörer är Kamal El Salim och Maria Padrón Hernández. 

Läs mer om boken och medförfattarna på tjugofemton.se

 

Bokomslag för boken 2015: Ett försvar av asylrätten