Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Professorsinstallation Mia Liinason

Mia Liinason. Foto.

Den 17 mars hålls en professorsinstallation av Lunds universitets nya professorer. Genusvetenskapliga institutionens nya professor Mia Liinason kommer i samband med detta hålla en föreläsning med titel: "Globala rättighetsrörelser, lokala kamper, digitala kulturer - Att utforska en värld i förändring".

Institutionen är stolta att presentera Mia Liinason som en utav de 26 nya professorer att installeras vid en högtidlig ceremoni i Universitetshusets aula den 17 mars. Under den här tillställningen har Mia fått äran att hålla en populärvetenskaplig föreläsning. Här nedan följer en kort introduktion till föreläsningen "Globala rättighetsrörelser, lokala kamper, digitala kulturer - Att utforska en värld i förändring":

"Kan en sång anses vara politisk? Kan en dans ses som hotande av ordningen? Kan det vara en politisk handling att klippa av sig håret? Med dessa tre retoriska frågor återvänder denna föreläsning till frågan om globala demokrati- och rättighetsrörelser, och upptäcker något helt nytt. 

Genom att sätta ljuset på själva villkoren för demokrati- och rättighetskamper, belyser denna föreläsning fenomen som ’den ofrivilligt politiska’, politik med litet ’p’, och politik som läcker in till ’opolitiska’ platser, och diskuterar hur forskare kan gå tillväga för att utforska sådana typer av föränderliga fenomen inom kamper för kvinnors och HBTI+ personers rättigheter, lokalt och globalt."

Professorsinstallationen äger rum den 17 mars kl. 16:00 i Universitetshuset. 
 

Läs mer om professorsinstallationen på Lunds universitets hemsida.