Ny bok av institutionens forskare

Ambivalenser och maktordningar: Feministiska läsningar av nyliberalism, av bland andra Diana Mulinari och Kerstin Sandell, undersöker de nyliberala mönster som breder ut sig över Sverige.
Ambivalenser och maktordningar

De nyliberala mönster som breder ut sig över Sverige idag behöver utforskas och granskas. Som feministiska genusforskare vill vi undersöka och diskutera den betydelse de får för (o)jämlikheter och (o)jämställdheter, för aktivism, civilsamhälle och inte minst för den feministiska kritikens villkor. Vi vill synliggöra och bråka med sådana både emotionellt motbjudande och samtidigt lockande förändringar som vi själva dessutom upplever oss inbegripna i. Vi vill dra fram dem i ljuset och granska dem. Vi har samlats för att undersöka rådande maktordningar och de ambivalenser och paradoxer de skapar i termer av begränsningar och öppningar, förtryck och möjligheter. Ur innehållet: Feministiska läsningar av nyliberalism: begrepp och grepp om samtiden; Nyliberal styrning och ideologi i offentlig verksamhet; Ambivalenta feministiska positioner i en nyliberal akademi; Tillståndet som förlorade sitt namn men fick en fungerande lösning; Hur det känns när strukturer kryper in under skinnet; Femininitet och agens i nyliberala styrningsnätverk; R som i rasism, F som i feminism; Den aktiv/istiska företagaren; En annan värld är möjlig. Författare: Siv Fahlgren, Katarina Giritli Nygren, Lena Martinsson, Diana Mulinari, Sara Nyhlén, Kerstin Sandell, Lena Sawyer, Angelika Sjöstedt Landén.

2017-09-14
KRIS: Kritiska studier av kris
2017-09-14
Global Gender Matters Workshop's programme is now available
2017-09-07
Guest Professor Irene Padavic will be at the department between 5-15 th September
2017-09-01
Vi söker en ny doktorand!
2017-08-21
Viktig information till dig som är nyantagen