Akademisk bojkott mot USA

Forskare vid Genusvetenskapliga institutionen stödjer Akademisk bojkott mot USA.
Protest-sign saying No ban, no wall, no Trump

Forskare på Genusvetenskapliga institutionen stödjer Akademisk bojkott mot USA. Bojkotten är ett svar på Trumpadministrationens nya inreseförbud, som specifikt riktar sig mot sju länder där majoriteten av befolkningen är muslimsk..

– Jag har skrivit under listan för att det är ett sätt att enkelt protestera mot den ökande xenofobin och rasismen, och för att jag tycker det är viktigt att också i sin professionella roll stå upp för en värld som präglas av öppenhet istället för stängda gränser, säger till exempel Rebecca Selberg.

Läs fler korta intervjuer med protesterande forskare på Nationella sekretariatet för genusforskning: Akademisk bojkott mot USA

2017-09-14
KRIS: Kritiska studier av kris
2017-09-14
Global Gender Matters Workshop's programme is now available
2017-09-07
Guest Professor Irene Padavic will be at the department between 5-15 th September
2017-09-01
Vi söker en ny doktorand!
2017-08-21
Viktig information till dig som är nyantagen