Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studievägledning

Svarar på dina frågor om utbildning och karriär
Du är välkommen till mig med frågor som rör din utbildning. Om du vill ha information om ämnet och olika utbildningsvägar eller hjälp med studiemässiga, sociala och ekonomiska frågor. För studievägledning av mer allmän karaktär – som till exempel rör övergripande yrkes- och utbildningsval – kan du vända dig till universitetets centrala studievägledning.

Kontakta gärna studievägledaren för att få hjälp med exempelvis

  • Vägledning om utbildnings- och karriärmöjligheter där genusvetenskap ingår
  • Information om regelverk kring antagning och examen
  • Generell information om kurser, litteratur, undervisning och examination
  • Studieteknik
  • Information om pedagogiskt stöd
  • Planering av dina studier
  • Tillgodoräknande av kurser i genusvetenskap från andra universitet eller högskolor
  • Studieuppehåll och upplägg av studierna inom Kandidatprogram i genusvetenskap och Kandidatprogram i Equality and Diversity Management

Parkerad cykel

Förbättra din studieteknik

Studieverkstaden med språkservice kan bland annat ge dig råd och hjälp med hur du ska utforma en uppsats för att den ska svara mot de krav som ställs på akademiskt skrivande. Här kan du också få stöd inför muntliga framträdanden och hjälp att göra dina studier mer effektiva. Du hitar mer information under "Användbara länkar" här till höger.

Pedagogiskt stöd för dig som har en funktionsnedsättning

En funktionsnedsättning, psykisk eller fysisk, ska inte vara ett hinder för att studera vid universitetet. Avdelningen för pedagogiskt stöd finns för att stötta dig som upplever att en funktionsnedsättning påverkar dina studier. Det finns till exempel möjlighet att få anteckningsstöd, talböcker eller en mentor. Kontakta avdelningen för pedagogiskt stöd direkt och diskutera sedan vidare med studievägledaren för att komma fram till vilket stöd just du behöver.

Ladok-utdrag

Behöver du ett Ladok-utdrag som visar dina studieresultat? Du kan själv skriva ut ett sådant genom Studentportalen. Läs mer om detta här.

Sidansvarig:

Studievägledare

Helena Gyllensvärd
Tel. 046-222 08 01
E-post: helena [dot] gyllensvard [at] genus [dot] lu [dot] se

Boka gärna tid via Live@Lund

 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten