Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jämställdhet, makt och mångfald

Inriktningen Jämställdhet, makt och mångfald fokuserar på arbetsliv, politik och samhällsliv ur ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.

Foto: Daniel Chekalov

Under kursens gång får du genom föreläsningar, seminarier och grupparbeten kunskap om vilka lagar och regler som utgör grunden för hur jämställdhets- och likabehandlingsarbete fungerar på olika arbetsplatser. Du kommer att utveckla din förmåga att kritiskt tolka och analysera vilka förutsättningar och konsekvenser jämställdhets- och likabehandlingsarbete får för olika organisationer och arbetsplatsers verksamhet ur ett genusperspektiv. Du kommer under att lära dig att diskutera och analysera hur mångfald, diskriminering och trakasserier fungerar och tar sig uttryck i arbetslivet. Kursen problematiserar jämställdhetsbegreppet och olika politiska strategier som syftar till ett jämställt samhälle.

 

 

Sidansvarig:

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten