Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Equality and Diversity Management

Program för dig som vill arbeta med jämställdhet och mångfald!
Equality and Diversity Management riktar sig till dig som vill arbeta nationellt eller internationellt med genus-, jämställdhets- och mångfaldsfrågor i privata eller offentliga organisationer och verksamheter. Utbildningen handlar om hur man strategiskt arbetar inom organisationer för att rekrytera, behålla och ge lika möjligheter till medarbetare med olika erfarenheter och bakgrunder. Det handlar alltså om hur man kan skapa både affärsnytta för företag och rättvis utveckling för medarbetare och kunder.

Foto: Nick Reynolds

Equality and Diversity Management ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper i hur man arbetar med management, mångfald, service och utveckling. Du lär dig exempelvis vilka praktiska konsekvenser olika synsätt på genus och mångfald får för organisationer och verksamheter. Du lär dig olika teorier och hur man kan omsätta dessa till praktiskt arbete. Målet är att du, den dag du är färdig med utbildningen, ska vara redo att via ansvarsfullt management skapa positiv förändring i företag och organisationer.

Programmet är flervetenskapligt och du utbildas i bl.a. ledarskap, likabehandling, juridik, organisation, ekonomi, globalisering, mångfalds- och genusvetenskap. Programmet drivs gemensamt av Genusvetenskapliga institutionen och Institutionen för Service Managament och tjänstevetenskaper vid Campus Helsingborg. Du läser därför kurser både i Helsingborg och i Lund.

Klicka här för mer information om programmet.

Klicka här för att läsa en intervju med Emma, student på programmet Equality and Diversity Management.

Sidansvarig:

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten