Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inför höstterminen

Nu kommer vi på institutionen att ta sommarledigt. På den här sidan hittar du när vi är tillgängliga under sommaren samt information och länkar som kan vara användbara inför höstterminen!

Studievägledningen på Genusvetenskapliga institutionen har sommarstängt under juli månad. (Mycket akuta ärenden hänvisas till prefekt Lena Karlsson: lena [dot] karlsson [at] genus [dot] lu [dot] se)

Studievägledarna kommer åter finnas på plats i början av augusti. Här hittar du kontaktinformation 

 

Undervisningen kommer inledningsvis ske både på plats och digitalt, detta är baserat på universitetsgemensamma beslut och enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter. På samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida finns mer utförlig information kring detta beslut. Mer information om exakt hur undervisningen kommer att bedrivas på  Genusvetenskapliga institutionen kommer allteftersom till de studenter som antas. Informationen uppdateras löpande på Lunds universitets information. 

 

För er som sökt kurser och program hos oss: 

 

  • Första antagningsbeskedet kommer 9 juli: då får du besked om du är antagen, reserv, icke antagen eller obehörig. Om du är antagen, glöm inte att tacka ja till din plats, senast 24 juli! Annars stryks du från din plats.
  • Andra antagningsbeskedet kommer 30 juli. Ni som är reserver får då reda på om ni fortfarande är det, eller om ni flyttats upp och ni som inte har tackat ja får besked om att ni är strukna.
  • Välkomstbrev kommer att skickas ut tre veckor innan kursstart. I detta brev kommer information om plats och tid för kursintroduktionen. 

Den 15 juli kommer flera kurser och program hos oss öppna för sen anmälan. För att se vilka, besök Antagning.se.

Om du har frågor kring själva ansökan och antagningen kan du också vända dig till Antagningsservice.

Här kan du hitta litteraturlistor, kursplaner och scheman. Observera att scheman är preliminära och kommer att revideras innan höstterminen för att möta folkhälsomyndighetens restriktioner och riktlinjer satta av Lunds universitet.

 

Uppsamlingsperioden

Sista anmälningsdagen för uppsamlingsperioden i slutet av augusti var den 8 juni. Inga anmälningar kommer att tas emot under sommaren, studenter hänvisas till nästa uppsamlingsperiod i januari. 

För er som redan har anmält er till uppsamlingen så kommer mer information i början av augusti.

19-27 august - uppsamling för hemprov. 

24-27 augusti - uppsamling för seminarium (exakt datum, tid och plats kommer bestämmas i samråd med lärare via Josefin Larsson)

Har du några frågor om uppsamlingen kontakta josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se 

 


Studentreceptionen öppen hela sommaren


Har du frågor av generell karaktär så är Studentreceptionen öppen hela sommaren.  De svarar på frågor om bland annat ansökan till universitetet, studier och studentliv. De hjälper också gärna till med praktiska frågor som till exempel att hitta rätt bland Lunds universitets byggnader.

Du hittar dem på St Algatan 4, och de har öppet måndag–torsdag 9:30–12:30 (fredag stängt!). Du kan nå dem på 046-222 01 00, måndag–torsdag 10:00–12:00. 17-18 augusti är Studentreceptionen stängd för besök.

Du kan också ställa frågor till dem på deras Facebooksida eller via e-post: studentreception [at] lu [dot] se

Information, och kontaktuppgifter, när du har frågor om ditt IT-konto:  StiL-supporten

 

 

Några länkar som kan vara till användning:

Allmän studievägledning
Antagningsavdelningen
Ansök om examen
Pedagogiskt stöd
Studieverkstaden

 

Vi på Genusvetenskapliga institutionen önskar er en trevlig sommar och vi ser fram emot att få träffa er både digitalt och på plats till hösten!

melon

 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 18 C, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten