Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Veronica Grönlund

"Jag är väldigt intresserad av att leka och bråka med teori, och om en får drömma är det just det jag skulle vilja jobba med framöver."

Veronica Grönlund

 

Namn: Veronica Grönlund
Ålder: 22 år
Utbildning: Läser för närvarande den sista terminen till min kandidatexamen, det vill säga kandidatkursen i genusvetenskap. Har utöver genusvetenskap läst två terminer sociologi och en termin statsvetenskap.

 

Varför läser du genusvetenskap?

Det är ett löfte till mitt 15-åriga jag som verkligen behövde förstå sitt utanförskap i ett bredare sammanhang. Utöver det så har jag väldigt länge haft ett starkt politiskt intresse, och det är genom bland annat genusvetenskapen som en får de bästa akademiska förutsättningarna för att förstå ojämlikhet och villkor för förändring.


Vad är det mest spännande du gjort under utbildningen?

Min allra största ögonöppnare kom när vi läste första bandet av Kapitalet av Karl Marx på fortsättningskursen i sociologi. Det var som att förstå världen på nytt. Jag ser också otroligt mycket fram emot att få skriva min kandidatuppsats om bi- och pansexualitet den här våren. Har så många idéer jag vill utforska.


Vilka är dina främsta intresseområden inom utbildningen?

Jag är väldigt intresserad av sexualitet och queerteori, vilket är fokus för min C-uppsats. Parallellt har jag också hjärta för arbetskritik i marxistiska termer. Lite spretigt, men så är en ju som människa. Jag är väldigt intresserad av att leka och bråka med teori, och om en får drömma är det just det jag skulle vilja jobba med framöver.


Vilket råd skulle du vilja ge till en ny student som precis ska börja sin utbildning?

Gör det som är roligt! Allt blir så mycket enklare då. Det kan verkligen inte understrykas nog. Har fått frågan så många gånger vad jag kan använda mig av en kandidatexamen i genusvetenskap till, och då brukar jag svara att kunskapen bär på ett egenvärde i sig.

 

 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten