Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Rikke From

"Var nyfiken och var inte rädd för att säga något fel – de flesta är nervösa i början och förvirrade över hur man studerar på universiteten."

Rikke From

 

Namn: Rikke From
Ålder: 21 år
Utbildning: Läser kandidatprogrammet i genusvetenskap


Varför läser du genusvetenskap?

Jag läser genusvetenskap eftersom jag gärna vill jobba med genus, sexualitet, kön och etnicitet senare i mitt liv. Genusvetenskap har ett innehåll som ännu inte finns som utbildningsalternativ i Danmark, vart jag kommer ifrån och bor. Utbildningen ifrågasätter många olika aspekter i livet som jag tycker är spännande att jobba vidare med, och ger möjlighet till att fördjupa sig inom de olika aspekter och områden en tycker mest om.


Vad är det mest spännande du gjort under utbildningen?

De olika kurserna innehåller alla olika teman och det mest spännande jag har pluggat är migration och globalisering, som inriktning på fortsättningskursen. Där får man jobba med gränser, migration, politik med ett genusperspektiv, vilket jag skulle kunna tänka mig jobba inom i framtiden. Varje dag är jag med om gränskontrollen mellan Sverige och Danmark och efter att ha påbörjat denna delkurs har jag blivit mycket mer uppmärksam på de olika aspekterna som innefattas från kursen. Kursen har lett till att jag uppmärksammar och reflekterar mer över hur min vardag är och hur den påverkas av alla dessa ämnen.


Vilka är dina främsta intresseområden inom utbildningen?

Mina intressen är jämställdhet och politik, etnicitet och migration, könsroller och media.    


Vilket råd skulle du vilja ge till en ny student som precis ska börja sin utbildning?

Det låter självklart men studera ämnen som intresserar dig och också kommer att fortsätta intressera dig når du har spenderat varje dag med ämnet i tre år. När du har hittat ditt specifika ämne så gå efter det, och tänk inte så mycket på allt det praktiska. Jag pratade inte alls svenska och förstod inte så mycket den första tiden, men jag har lärt mig språket snabbt under kursens gång. Var nyfiken och var inte rädd för att säga något fel – de flesta är nervösa i början och förvirrade över hur man studerar på universiteten.

 

 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten