Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inför terminsstart

Den 31 augusti är det terminsstart för höstterminen, här hittar du den information du behöver innan dess.

Inledningsvis den här terminen kommer undervisningen ske både på plats och digitalt. Exakt hur din kurs kommer se ut kan du se på ditt schema på läroplattformen Canvas eller på TimeEdit. Se länkar till varje kursschema på sidan Scheman och kursdokument. Här hittar du också kursplaner och litteraturlistor.

På samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida finns mer utförlig information kring beslutet för höstterminens undervisning. Informationen om universitetets riktlinjer uppdateras löpande på Lunds universitets Coronaviruset/covid-19 – information för studenter. 

 

Det är viktigt att vi alla respekterar Folkhälsomyndighetens riktlinjer, detta innebär att alla måste hålla 1,5 meters avstånd, att du stannar hemma om du känner förkylningssymptom och undviker onödig trängsel. 

 


Studievägledning och administration

 

Institutions-och utbildningsadministratör - studievägledare för kandidatprogrammet
Josefin Larsson
E-post: josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se
Tel: 046-222 97 78

Personlig hemsida

 

Studievägledare
Maria Persson
E-post: Maria [dot] Persson [at] genus [dot] lu [dot] se
Tel: 046-222 97 78

Personlig hemsida

 

 

Antagen på sen anmälan?

Nya antagningar görs dagligen innan terminsstart, har du inte fått något välkomstbrev så kan du kontakta studievägledarna.

 

Litteraturlistor, bibliotek och lånekort

Litteraturlistor för din kurs hittar du på sidan Scheman och kursdokument.

Genusvetenskapliga institutionen tillhör samhällsvetenskapliga fakulteten, vårat huvudbibliotek är Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek också kallat Sambib. För att låna böcker behöver du ett LU-kort, detta skaffar du exempelvis på universitetsbiblioteket. Läs mer om LU-kortet här.


LU-kort

Ditt LU-kort fungerar inte bara som lånekort på biblioteket, det är också ditt passerkort i de lokaler du har tillgång till och som ID-kort inom Lunds universitet. Du använder ditt LU-kort för att skriva ut och kopiera på universitetets utskrifts-och kopieringsmaskiner. 
LU-kortet är ditt passerkort för att komma in i hus och lokaler på din fakultet. Till detta har du också en pinkod. Har du glömt din pinkod hittar du den på LU-kortets hemsida. 

 

Några länkar som kan vara till användning:

Antagningsavdelningen
Pedagogiskt stöd
Studieverkstaden
Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek
Allmän studievägledning