Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inför terminsstart

Välkommen till en ny termin på Genusvetenskapliga institutionen! Den 30 augusti startar höstterminen 2021, här hittar du information du behöver innan dess.

Corona/Covid-19 hösten 2021

Inledningsvis den här terminen kommer undervisning och examination ske både digitalt och på plats. Exakt hur din kurs kommer se ut kan du se på ditt schema på TimeEdit eller läroplattformen Canvas. Se länkar till varje kursschema på sidan Scheman och kursdokument. Här hittar du också kursplaner och litteraturlistor. 

samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida finns mer utförlig information kring beslutet för höstterminens undervisning. Informationen om universitetets riktlinjer uppdateras löpande på Lunds universitets Coronaviruset/covid-19 – information för studenter

Det är viktigt att vi alla respekterar Folkhälsomyndighetens riktlinjer, detta innebär att alla måste hålla 1,5 meters avstånd, att du stannar hemma om du känner förkylningssymptom och undviker onödig trängsel. 

Antagning

  • 16 juli antagningsbesked på Antagning.se.
  • 23 juli sista svarsdagen
  • 29 juli antagningsbesked

Tre veckor innan terminsstart får du ett välkomstbrev från institutionen till din mejl. 

Om du vill lämna återbud till kursen/programmet efter att du har tackat ja den 23 juli, skicka ett mejl till någon utav våra studievägledare. 

Sen anmälan 

Den 16 juli öppnar sen anmälan. Nya antagningar görs dagligen innan terminsstart, har du inte fått något välkomstbrev så kan du kontakta studievägledarna.

Ansöker du till vårt Masterprogram? Glöm inte att ladda upp din kandidatuppsats på antagning.se, detta är en avgörande del i vår behörighetsbedömning till programmet.
Vanliga frågor och svar kring ansökan till Masterprogrammet.

Webbregistrering

Inför varje kurs ska du registrera dig på kursen via Studentportalen. Webbregistreringen öppnar en vecka innan kursstart. 

Canvas

När du har registrerat dig på en kurs i Studentportalen, får du tillgång till kursen i lärplattformen Canvas

Litteraturlistor, bibliotek och lånekort

Litteraturlistor för din kurs hittar du på sidan Scheman och kursdokument.

Genusvetenskapliga institutionen tillhör samhällsvetenskapliga fakulteten, vårt huvudbibliotek är Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek också kallat Sambib. För att låna böcker behöver du ett LU-kort, detta skaffar du exempelvis på universitetsbiblioteket. Läs mer om LU-kortet här.

LU-kort

Ditt LU-kort fungerar inte bara som lånekort på biblioteket, det är också ditt passerkort i de lokaler du har tillgång till och som ID-kort inom Lunds universitet. Du använder ditt LU-kort för att skriva ut och kopiera på universitetets utskrifts-och kopieringsmaskiner. 
LU-kortet är ditt passerkort för att komma in i hus och lokaler på din fakultet. Till detta har du också en pinkod. Har du glömt din pinkod hittar du den på LU-kortets hemsida. 

 

Kontakta oss

Utbildningsadministratör
Josefin Larsson
046-222 97 78
josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se


Studievägledare
Maria Persson
046-222 08 01
maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se


Studierektor
Terese Anving
046-222 97 74
terese [dot] anving [at] genus [dot] lu [dot] se

Campus Online

Onlineservice, mötesplatser och events för studenter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten! Campus Online fungerar som ett stöd för studenter under tider av mycket digital undervisning. 

Studentreception, virtuell yoga, digitala studiecirklar, inspirationsföreläsningar, tekniska workshops och sociala aktiviteter anordnade av Samhällsvetarkåren. 

Ta del av Campus Online via Canvas.