Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inför terminsstart

Välkommen till en ny termin på Genusvetenskapliga institutionen! Den 29 augusti startar höstterminen 2022, här hittar du information du behöver innan dess.

Antagning

Du kommer få ett välkomstbrev från institutionen till din mejl senast två veckor innan terminsstart. För dig som har sökt på sen anmälan så kommer välkomstbrevet skickas till dig i dagarna efter att din antagning. 

Om du vill lämna återbud till kursen/programmet efter att du har tackat ja till din plats, skicka ett mejl till någon utav våra studievägledare så tar vi bort dig från kursen. 

Sen anmälan 

Den 15 Juli öppnar sen anmälan. Nya antagningar görs dagligen innan terminsstart, har du inte fått något välkomstbrev en vecka innan terminsstart så kan du kontakta studievägledarna.

Antagning till Masterprogrammet

Ansöker du till vårt Masterprogram? Glöm inte att ladda upp din kandidatuppsats på antagning.se, detta är en avgörande del i vår behörighetsbedömning till programmet.
Vanliga frågor och svar kring ansökan till Masterprogrammet.

Registrering

Inför varje kurs ska du registrera dig på kursen via Studentportalen. Webbregistreringen öppnar en vecka innan kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på din kurs för att behålla din plats på kursen. 

Canvas

När du har registrerat dig på den kurs du är antagen till får du tillgång till kursen i läroplattformen Canvas. Här finns all kursinformation samlad. 

Om du av någon anledning inte kan se din kurs på Canvas, kontrollera att du har registrerat dig på kursen via Studentportalen. 

Litteraturlistor, bibliotek och lånekort

Litteraturlistor för din kurs hittar du på sidan Scheman och kursdokument.

Genusvetenskapliga institutionen tillhör samhällsvetenskapliga fakulteten, vårt huvudbibliotek är Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek också kallat Sambib. För att låna böcker behöver du ett LU-kort, detta skaffar du exempelvis på universitetsbiblioteket. Läs mer om LU-kortet här.

LU-kort

Ditt LU-kort fungerar inte bara som lånekort på biblioteket, det är också ditt passerkort i de lokaler du har tillgång till och som ID-kort inom Lunds universitet. Du använder ditt LU-kort för att skriva ut och kopiera på universitetets utskrifts-och kopieringsmaskiner. 
LU-kortet är ditt passerkort för att komma in i hus och lokaler på din fakultet. Till detta har du också en pinkod. Har du glömt din pinkod hittar du den på LU-kortets hemsida. 

Kontakta oss

Studievägledare 
Josefin Larsson
046-222 97 78
josefin [dot] larsson [at] genus [dot] lu [dot] se


Studievägledare
Tove Mattisson
046-222 08 01
tove [dot] mattisson [at] genus [dot] lu [dot] se


Studierektor
Terese Anving
046-222 97 74
terese [dot] anving [at] genus [dot] lu [dot] se


Programansvariga:

Kandidatprogrammet

Irina Schmitt
046 222 83 95
irina [dot] schmitt [at] genus [dot] lu [dot] se

Masterprogrammet

Maja Sager
046 222 87 31
maja [dot] sager [at] genus [dot] lu [dot] se