Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vanliga frågor och svar

Här listar vi några vanliga frågor och svar om masterprogrammet Genus, migration och social rättvisa.

Hur ansöker jag till programmet?
Du ansöker genom att anmäla dig via antagning.se. Med din ansökan skickar du din kandidatuppsats och eventuellt även tidigare akademiska meriter (allt via antagning.se) för att få din behörighet bedömd. Läs mer om viktiga datum, hur du anmäler dig och gör för att ladda upp rätt dokument på antagning.se

Jag har en fråga om antagning, vem ska jag vända mig till?
Det finns många svar på antagning.se men om du inte hittar det du söker där, kontakta vår studievägledare.

Hur blir jag behörig till masterprogrammet?
För tillträde till programmet Genus, migration och social rättvisa krävs en kandidatexamen inom något samhällsvetenskapligt eller humanistiskt huvudområde med examensarbete med ett genusvetenskapligt tema och/eller baserad på feministisk teori eller motsvarande.

Vidare krävs muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium samt Svenska B eller motsvarande.

Urval av studenter till programmet sker enligt följande: 1. Betyg på examensarbete för kandidatexamen, 2. Betyg på övriga kurser i kandidatexamen.

Jag är osäker på om jag är behörig till masterprogrammet, vem ska jag fråga?
Du som har läst till kandidatexamen i samhällsvetenskap eller humaniora och skrivit en kandidatuppsats som genom teori, metod eller tematik kan räknas som genusvetenskap är behörig till programmet. Om du har frågor om behörighet, kontakta programansvarig lärare. Det kan dock vara bra att veta att vi inte gör några förhandsbedömningar av behörigheter. Bedömningen gör vi först efter att ansökningstiden har gått ut och vi kan ställning till din formella ansökan.

Vad betyder det om jag är behörig med villkor?

Om du har blivit behörig med villkor innebär det att uppgifter saknas för att bedöma behörighetskraven. Den vanligaste anledningen till att bli behörig med villkor är att du inte har laddat upp din uppsats under dina meriter på antagning.se eller att du inte har begärt ut din kandidatexamen. 

Har ni antagning både höst och vår?
Nej, programmet startar bara på höstterminerna.

Vilka kurser ingår i masterprogrammet?
Kurserna listas här: Det här ingår i programmet.

Finns det en valbar termin inom programmet?
Ja. Termin 3 erbjuder flera olika spår, men innehållet är inte helt och hållet valfritt. Läs mer här: Termin 3.

Vad kan jag jobba med efter avslutat program?
Efter avslutat program kan du jobba inom en mängd olika områden, se Efter studierna.

Kontakta oss

Studievägledare
Maria Persson

Tel. 046-222 08 01
maria [dot] persson [at] genus [dot] lu [dot] se


Programansvarig 
Maja Sager 

Tel. 046-222 87 31
maja [dot] sager [at] genus [dot] lu [dot] se


Studierektor
Terese Anving

Tel: 046 222 97 74
terese [dot] anving [at] genus [dot] lu [dot] se