Special Issue: Mapping the Discursive Opportunities for Radical-Right Populist Politics across Eastern Europe

Författare:
  • Ov Cristian Norocel
  • Gabriella Szabó
Publiceringsår: 2019-01-02
Språk: Engelska
Sidor: 1-7
Publikation/Tidskrift/Serie: Problems of Post-Communism
Volym: 66
Nummer: 1
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: M.E. Sharpe Inc.

Abstract english

This special issue brings together scholars of media, sociology, and political science to examine the discursive opportunities for radical-right populist politics across Eastern Europe. The articles concentrate on such soft factors as the role of media, the radicalization of public discourse, and the communication repertoires of radical-right populist actors across the region. The contributions employ both established and innovative methodological approaches to examine favorable or disadvantageous discursive conditions for radical-right populist politics—including thematic social media analysis; framing analysis; qualitative content analysis; mixed-methods; and social network analysis. They map out these developments across the region, focusing on Hungary, Poland, Slovakia, and Romania, as well as Estonia and Slovenia.

• Communication Studies
  • Political Science (excluding Public Administration Studies and Globalization Studies)
  • Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)

• ISSN: 1075-8216