Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Internationalisering

Genusvetenskapliga institutionen har integrerat internationell forskning i utbildningen, t ex frågor kring globalisering och utvecklingsländer. Flertalet av institutionens forskare är aktiva i internationella forskningsprojekt och nätverk – information finns på respektive forskares hemsida. Vi samarbetar med universitet runt om i världen avseende kurser och utbyten mellan såväl studenter som personal.

Internationella kurser och program

Ett flertal av genusvetenskapliga institutionens lärare medverkar i internationella kurser och program vid Lunds universitet. Vi arbetar tillsammans med Graduate School och Samhällvetenskapliga fakulteten, med ett internationellt masterprogram i genusstudier:
Master of Science in Social Studies of Gender

Institutionen medverkar också i två andra internationella masterprogram vid Samhällsvetenskapliga fakulteten:
Master of Science in Development Studies 
Master of Science in Global Studies

Genusvetenskapliga institutionen ger flera kurser helt på engelska, såväl på grund som avancerad nivå. Syftet är att erbjuda kurser för universitetets utbytesstudenter men också för andra svenska och internationella studenter. Du kan läsa mer om våra engelskspråkiga kurser på utbildningssidorna.

Studenter vid gammal byggnad

Utbytesavtal

Genusvetenskapliga institutionen har för närnarande utbytesavtal med tre europeiska universitet. Tack vare dessa avtal kan vi skicka och ta emot utbytesstudenter varje termin men också genomföra spännande och givande utbyten för anställda. Läs mer om institutionens partneruniversitet här.

Internationella forsknings- och utbildningsnätverk

Forskare vid Genusvetenskapliga institutionen är aktiva i flera internationella forskningsnätverk som beskrivs på forskarenas personliga hemsidor.

Genusvetenskapliga institutionen är institutionell medlem i ATGENDER: The European Association for Gender Research, Education and Documentation Tidigare från 1996 till 2009 var Genusvetenskapliga institutionen medlem i ATHENA – ett tematiskt nätverk om kvinno-/genusstudier som tillsammans med WISE och AOIFE etablerade ATGENDER som en övergripande nätverket.

 

Kontaktinformation

Prefekt
Lena Karlsson, prefekt
Tel: +46 46 222 42 33
E-post: lena [dot] karlsson [at] genus [dot] lu [dot] se

Internationell koordinator
Helena Gyllensvärd
Tel. +46 46 222 08 01
E-post: helena [dot] gyllensvard [at] genus [dot] lu [dot] se

 

 

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten