Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mikael M Karlsson

doktorand

Jag är doktorand på institutionen sedan våren 2016. Jag är främst intresserad av maskulinitet, sexualitet, sociala rörelser, funktionsvariationer och feministisk teori. Mitt forskningsprojekt håller fortfarande på att ta form, men kommer att kretsa kring sexualitet, kön, funtkionsvariationer och förändringsarbete. 

Under hösten kommer jag att undervisa på grundkursens första delkurs med inriktning på maskulinitet, sexualitet och arbete. 

Tidigare har jag studerat sociologi, genusvetenskap och praktisk filosofi på Göteborgs universitet. Min masteruppsats i sociologi bär titeln ”Tillsammans mot vår egen överordning. En emotionssociologisk studie av (pro)feministiska män och separat organisering”. I uppsatsen intresserar jag mig för hur männen jag intervjuade skapar olika feministiska strategier utifrån olika förhållningsätt till emotionerna skuld och stolthet.

År 2010-2011 arbetade jag som lärare för den burmesiska demokratirörelsen längs den thai-burmesiska gränsen. Då samlade jag även in material till en kandidatuppsats i genusvetenskap som handlar om konstruktioner av kön och ledarskap bland demokratirörelsen i exil.

I början av mina studieår läste jag praktisk filosofi vilket resulterade i en kandidatuppsats om möjliga demokratiska styrelseformer på global nivå.

Utöver studier har jag tidigare arbetat flera år som personlig assistent och senare som verksamhetsledare för RFSL i Borås.

Publikationer:

Tillsammans mot vår egen överordning. En emotionssociologisk studie av (pro)feministiska män och separat organisering

Sidansvarig:
Mikael M Karlsson
E-post: mikael [dot] karlsson [at] genus [dot] lu [dot] se

Doktorand

Genusvetenskapliga institutionen

31

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten