Termin 1

Första terminen på programmet innehåller två 7.5 hp-kurser och en 15.0 hp-kurs. Samtliga ges på engelska.

Genus i en global värld

NVN05, 7.5 hp | Gender in a Global World 7.5 credits

Teoretisk introduktion till programmet med fokus på genus, makt och förändring. Kursen syftar till att förklara och fördjupa förståelsen för en intersektionell analys i relation till genus, sexualitet och makt. Kursen tar avstamp i dagsaktuella händelser och studenterna gör övningar i feministisk omvärldsanalys.

Kursansvariga: Diana Mulinari och Maja Sager

Genus och nation i Europa

GNVN06, 7.5 hp | Gender and Nation in Europe 7.5 credits

Kursen introducerar programmets inriktning mot ekonomiska, politiska och kulturella förändringar av genusregimer och samlevnad. Kursen fokuserar vidare ett postkolonialt perspektiv på nation och gemenskap i en europeisk kontext. Sexualitet, genus och etniska regimer i Europa förstås och förklaras ur ett postkolonialt och intersektionellt perspektiv.

Kursansvarig: Maja Sager

Samhällsvetenskaplig forskningsmetodik

SIMM41, 15.0 hp | Methods for Research in Social Science 15.0 hp

Kursen ger en bred introduktion till samhällsvetenskapliga metoder och epistemologier. Betoningen ligger på metodfärdighet: Att planera och genomföra forskningsprojekt i grupp och skriva en individuell forskningsansökan.

Kursansvarig: Marta Kolankiewicz

Kursen ges av Graduate School i Lund.

Sidansvarig:

Kursansvariga lärare