Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Masterprogram - Genus, migration och social rättvisa

Genus, migration och social rättvisa är ett samhällsvetenskapligt masterprogram för dig som är intresserad av samtidens stora politiska utmaningar.


Masterprogrammet Genus, migration och social rättvisa tar avstamp i intersektionella analyser av arbete, intimitet och rättvisa. Utifrån feministiska och intersektionella teoretiska perspektiv analyseras strukturer och verksamheter för att förstå, förklara och se effekter av ett ojämlikt samhälle. Det är ett forskningsnära program som förbereder dig för doktorandstudier men även för ett arbetsliv med fokus på frågor om genus, mångfald, jämlikhet och ojämlikhet.

Genusvetenskap i Lund är en institution vid samhällsvetenskapliga fakulteten. Här möts lärare, studenter, forskare och aktivister. Vid institutionen pågår forskningsprojekt inom en mängd områden - och ett livligt samtal om de politiska utmaningar som hela vår värld står inför. Välkommen till oss!

Läs mer:

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten