Helle

• Helle Rydström

• Jonathan London

Summary, in English

In this essay, I draw on fieldwork conducted in Vietnam to reflect on their meaning and implications for understanding continuity and change in patterns of intimate partner violence in Vietnamese society. Current discussions in Vietnam of men’s violence against women elucidate both efforts to deal with a societal problem and manage it in ways, which tend to maintain the gendered asymmetries within which it occurs. The distribution of powers and privileges in a patrilineally and heterosexually organized universe, which favors men over women, have taken form and been institutionalized over time, generating ideas and images of women and men, femininity and masculinity that together condition the production of a pervasive and exaggerated type of masculinity.

Avdelning/ar

• Genusvetenskapliga institutionen

Publiceringsår

2021-12-30