Genus, intersektionalitet och migration

Genusvetenskapliga institutionen har en väletablerad och stark forskningsprofil kring genus, intersektionalitet, migration och rasism.

Frågor om kulturella identiteter, diaspora, innebörden av nationella och etniska gränser och rasismens varierande karaktär lokalt och globalt analyseras utifrån en rad teoretiska verktyg från kulturstudier till postkolonial teori.

Det här  är en forskningsmiljö som genom nationella och internationella samarbeten etablerat centrala perspektiv på frågor om rättvisa, globala maktförhållanden och exkluderingsmekanismer.

Forskningsprojekt:

Sidansvarig: