Gender Studies Symposium - Genusvetenskapens dag

GENDER STUDIES SYMPOSIUM

The Department of Gender Studies welcome you to an open symposium Gender Studies Looking Forwards A new light on approaches to gender and feminist research on Wednesday November 4th. Over 20 researchers from Lund University and other universities will give short lectures and exciting insight into their research.

The symposium will be organised around parallel thematic workshops with brief and concise research presentations and following discussion on everything from Social Justice, politics and global gender to theoretical reflexions and sexualities, among other topics.

The day finishes with a special lecture Bosnia then, Syria now: Gendered Aspects of War and Peace Building, by Nela Porobić Isaković, an expert with extensive practical experience from the Women’s International League of Peace and Freedom, WILPF and other organizations.

Everyone is welcome and it's completely free to come and listen to the lectures! Panels are available in Swedish and English. The program is coming soon.

For information contact irene [dot] pelayo [at] genus [dot] lu [dot] se, 046 222 97 78.
Location: Department of Gender Studies, Allhelgona kyrkogata 14, House M. Lund.

GENUSVETENSKAPENS DAG

Välkommen till Genusvetenskapens dag den 4 november: Genusvetenskapen blickar framåt – ny forskning och nya perspektiv inom genus- och feministisk forskning. Över 20 forskare från Lunds universitet ger en spännande inblick i sin forskning. Symposiet organiseras kring parallella tematiska paneler med korta forskningspresentationer och  efterföljande diskussioner. Här kommer du att möta forskare i allt från sociologi till historia och litteraturvetenskap. Dagen avslutas med en föreläsning med Nela Porobić Isaković.

Bosnia then, Syria now: Gendered Aspects of War and Peace Building

Föreläsningen följs av en diskussion och frågestund. Nela Porobić Isaković arbetar för Women’s International League of Peace and Freedom, WILPF. Hon arbetar som projektkoordinator med syriska och bosniska aktivister i projektet WILPS: Women organizin for change in Syria and Bosnia. Paneler finns på svenska och på engelska.  Programmet kommer snart at publiseras här.

Med vänliga hälsningar,
Sara Goodman och Irene Pelayo (för organisationsgruppen).

För information kontakta irene [dot] pelayo [at] genus [dot] lu [dot] se  tel: 046-222 9778.

Plats: Genusvetenskapliga institutionen, Allhelgona Kyrkogata 14, Hus M, Paradis området, Lunds Universitet.

Tid:
2015-11-04 09:15 till 16:00