"Förra veckan gick vi kurs i krukväxthantering, i dag var det kurs i hbtq"

Seminarium
En etnografi om politisk kamp, sexualitet, intimitet och normbrytande funktionalitet

MITTSEMINARIUM: I Mikaels avhandlingsprojekt följer Mikael ett antal aktivister och förändringsaktörer som vill utmana förtryck kring sexualitet och funktionalitet. Mikael skriver om funktionsrättsrörelsen förhållande till frågor om sexualitet och intimitet men Mikael skriver även om hur hbtq-rörelsen pratat och pratar om funktionalitet samt vilket samarbete som finns mellan de två rörelserna. Teoretiskt bidrar studien med förståelse för politisk kamp och förändringsarbete i en nyliberal tid som präglas dels av omfattande ekonomiska nedskärningar och dels vad cripteoretikern Robert McRuer kallar för "ett diskursivt klimat av tolerans". Mikael undersöker vem det är som lyfter frågor om sexualitet, intimitet och funktionalitet i den kontexten, hur frågorna lyfts och vad det gör med vår förståelse för vad sexualitet och intimitet är.

Tid:
2018-10-17 13:00 till 15:00