Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jack Halberstam blir gästprofessor på institutionen!

Jack Halberstam

Vi är glada att meddela att Jack Halberstam, professor i amerikanska studier och etnicitet, genusstudier och jämförande litteratur vid Columbia University, New York blir innehavare av Kerstin Hesselgrens gästprofessur under 2022.

Den 4 november stod det klart att Jack Halberstam, professor i amerikanska studier och etnicitet, genusstudier och jämförande litteratur vid Columbia University, New York beviljas Kerstin Hesselgrens gästprofessur. Bidraget som ges av Vetenskapsrådet, är till för att ge svenska universitet möjligheten att rekrytera internationellt ledande professorer under en period för att utveckla ett forskningsområde. Detta innebär att Jack Halberstam kommer att husera på Genusvetenskapliga institutionen i Lund under år 2022! 

Jack Halberstam har skrivit böcker som: 

  • Skin Shows: Gothic Horror and the Technology of Monsters (Duke UP, 1995),
  • Female Masculinity (Duke UP, 1998),
  • In A Queer Time and Place (NYU Press, 2005),
  • The Queer Art of Failure (Duke UP, 2011),
  • Gaga Feminism: Sex, Gender, and the End of Normal (Beacon Press, 2012)
  • Trans*: A Quick and Quirky Account of Gender Variance (University of California Press).  
  • Wild Things: The Disorder of Desire (Duke UP, 2020)
     

Jack Halberstams personliga sida på Columbia University.

Läs beslutet från Vetenskapsrådet.