Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tack och lycka till EDM

Diskussionspanel på EDM:s avslutningskväll
Det var optimistisk stämning på EDM:s avslutningskväll

Det var optimistisk stämning när studenter från kandidatprogrammet Equality and Diversity Management anordnade en avslutningskväll

”Vi ville skicka ut en armé av kompetenta unga människor som kan förändra världen”, sa Lisa Högdahl när hon tillfrågades vad vi egentligen ville med EDM-programmet. ”Och det har vi gjort!”

Sista årskullen av kandidatprogrammet Equality and Diversity Management tar examen i vår. Programmet startades 2011 i samarbete mellan Genusvetenskapliga institutionen och Institutionen för Service Management och kommer till våren att ha utexaminerat sju årskullar experter på jämställdhet och mångfald. Det förklarades vilande efter antagningen 2017 och det är osäkert om det kommer att kunna starta igen. 

Men nedläggningen sker ändå i en anda av optimism. I början av december organiserade fyra studenter ur den sista årskullen, Salina Debessay, Molly Butler, Sofia Zetterlund och Mikaela Östlund, en ”avslutningskväll” och bjöd in studenter, alumner och lärare. Mångfaldsutvecklaren Fadi Barakat var huvudtalare. Han betonade vikten av att ändra attityder, inte anpassa sig till en orättvis verklighet. Efter mingel och småprat blev det paneldiskussion med Fadi Barakat, Lisa Högdahl från Service Management och Christina Merker-Siesjö från Yalla-trappan, som alla ser en ljus framtid för jämställdhets- och mångfaldsarbete. Det är en växande efterfrågan på personal med kompetens på dessa områden. Med på träffen var också alumner som nu har fått jobb inom rekrytering och på olika HR-avdelningar. Just detta var huvudtanken med programmet, att utbilda experter på jämställdhet och mångfald som också har kompetens inom företagsledning och rekrytering. 

”Det är vemodigt att programmet läggs ned”, sammanfattade Jens Rydström, som tillsammans med Lisa Högdahl var programansvarig och utvecklade programmet under de första åren. ”Men i kväll har vi fått bevisat att arbetet fortsätter och att de som har utbildats inom programmet har kompetens och möjlighet att faktiskt göra skillnad.”