Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tack och lycka till EDM

Det var optimistisk stämning när studenter från kandidatprogrammet Equality and Diversity Management anordnade en avslutningskväll
Diskussionspanel på EDM:s avslutningskväll
Det var optimistisk stämning på EDM:s avslutningskväll

”Vi ville skicka ut en armé av kompetenta unga människor som kan förändra världen”, sa Lisa Högdahl när hon tillfrågades vad vi egentligen ville med EDM-programmet. ”Och det har vi gjort!”

Sista årskullen av kandidatprogrammet Equality and Diversity Management tar examen i vår. Programmet startades 2011 i samarbete mellan Genusvetenskapliga institutionen och Institutionen för Service Management och kommer till våren att ha utexaminerat sju årskullar experter på jämställdhet och mångfald. Det förklarades vilande efter antagningen 2017 och det är osäkert om det kommer att kunna starta igen. 

Men nedläggningen sker ändå i en anda av optimism. I början av december organiserade fyra studenter ur den sista årskullen, Salina Debessay, Molly Butler, Sofia Zetterlund och Mikaela Östlund, en ”avslutningskväll” och bjöd in studenter, alumner och lärare. Mångfaldsutvecklaren Fadi Barakat var huvudtalare. Han betonade vikten av att ändra attityder, inte anpassa sig till en orättvis verklighet. Efter mingel och småprat blev det paneldiskussion med Fadi Barakat, Lisa Högdahl från Service Management och Christina Merker-Siesjö från Yalla-trappan, som alla ser en ljus framtid för jämställdhets- och mångfaldsarbete. Det är en växande efterfrågan på personal med kompetens på dessa områden. Med på träffen var också alumner som nu har fått jobb inom rekrytering och på olika HR-avdelningar. Just detta var huvudtanken med programmet, att utbilda experter på jämställdhet och mångfald som också har kompetens inom företagsledning och rekrytering. 

”Det är vemodigt att programmet läggs ned”, sammanfattade Jens Rydström, som tillsammans med Lisa Högdahl var programansvarig och utvecklade programmet under de första åren. ”Men i kväll har vi fått bevisat att arbetet fortsätter och att de som har utbildats inom programmet har kompetens och möjlighet att faktiskt göra skillnad.”

Senaste nyheter

2020-06-17

Bok och webinar: Critical Realism, Feminism, and Gender: A Reader

Bok och webinar: Critical Realism, Feminism, and Gender: A Reader
2020-06-11

Bok: Genus

Bok: Genus
2020-06-09

Bok: Nostalgia and Hope: Intersections between Politics of Culture, Welfare, and Migration in Europe

Bok: Nostalgia and Hope: Intersections between Politics of Culture, Welfare, and Migration in Europe
2020-05-19

Bok: Marxist-Feminist Theories and Struggles Today

Bok: Marxist-Feminist Theories and Struggles Today
2020-05-17

Rainbow Flags over the White House

Rainbow Flags over the White House

Genusvetenskapliga institutionen
Besök: Allhelgona Kyrkogata 18 C, Hus M, Lund
Postadress: Box 117, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten