Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Meddelande från höstens Trans, Non-binary and Intersex (in) Education konferens

crip&queer

Lyckat symposium Trans, non-binary and intersex (in) education.

Genusvetenskapliga institutionens Signe Bremer Gagnejsö och Irina Schmitt, i samarbete med Anthony Wagner från Linnéuniversitetet, samlade forskare, studenter, lärare, konstnärer och aktivister för ett fullspäckat symposium om ”Trans, Non-binary and Intersex (in) Education” den 14-15 november. Symposiet öppnades med den mycket uppskattade öppna föreläsning “In But Not Of The Academy: Exploring Invisibility as a Tactic for Trans Studies” av Z Nicolazzo, Assistant Professor, Trans* Studies in Education och co-chair, Transgender Studies Research Cluster, University of Arizona. Därefter fylldes symposiet med presentationer, workshop och samtal med deltagarna som kom från Sverige, Danmark, Finland, UK, Luxemburg, Österrike och Spanien. Symposiet var den 7:e inom Nordic Trangender Studies nätverket, var en del av det VR-finansierade projektet ”Unga trans- och intersexpersoners erfarenheter i skolan”, och visade på det höga engagemanget och inte minst den höga nivån i forskningen och det pedagogiska arbetet som utvecklas inom i Trans studies.
 

Läs mer om projektet ”Unga trans- och intersexpersoners erfarenheter i skolan”