Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

KRIS: Kritiska studier av kris

kris

Under hösten 2017 och våren 2018 kommer KRIS/CRISIS gruppen att organisera en rad seminarier och workshops vid Pufendorf Institutet.

Den nylanserade KRIS Advanced Study Group är mångfacetterad och interdisciplinär. Gruppens arbete tar avstamp i alarmerande media- och forskningsrapporter om kris förorsakade av orkaner och översvämningar, politisk instabilitet och oförsägbarhet, civila olycksfall och dödsoffer, krig och konflikt, migration och flyktingströmmar, fattigdom och sjukdom. Sådana skeenden, diskurser, bilder och praktiker väver samman vår värld och upprätthålls bl.a. av globala mediala berättelser om kris världen över. Emellertid är kriser inte abstrakta företeelser utan en konkret del av många människors vardag. Materiella och upplevda kriser skapar social oro, förstörelse och mänskligt lidande världen över och påverkar världens sociopolitiska landskap samt den individuella människans säkerhet- och frihet.

Läs mer om KRIS



Krisens många dimensioner, klicka här.

för KRIS Symposium, den 26 oktober 2017