Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Intervju Sveriges Radio: Jämställdhet inom familjer med barnflickor och au pairs

terese anving och sara eldén

Institutionens Terese Anving tillsammans med sin kollega Sara Eldén pratar i Sveriges Radio om jämställdhet inom familjer som anlitar barnflickor.

Radioprogrammet Nordegren & Epstein i P1 gästas av genusvetare Terese Anving och  sociolog Sara Eldén, de har tillsammans skrivit boken 'Nanny families: Practices of care by nannies, au pairs, parents and children in Sweden' som publiceras tidigare i år. I avsnittet 'Hur kan jag hjälpa polisen i kampen mot organiserad brottslighet?' berättar Terese och Sara om vad som händer med jämställdheten både i familjerna och i samhället i stort när en familj låter någon annan ta hand om de egna barnen.

 

Lyssna på avsnittet här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1389743

Läs mer om Terese Anving och Sara Eldéns bok här: http://www.transformingsociety.co.uk/2019/08/06/nanny-families-new-inequalities-and-good-care/