Intervju: Hat och hot tillhör vardagen för en genusforskare

Återkommande hot via telefon, e-post och brev – ofta i samband med att man har publicerat sig. Det är forskarvardag för professor Diana Mulinari och för många av hennes kolleger.
– Det är närmast systematiskt. De som hatar och hotar är aggressivt sexistiska och rasistiska. Deras hatideologi handlar om vem jag är – kvinna med utländsk bakgrund.
entre

"Diana Mulinari är fil. dr. i sociologi och professor vid Institutionen för genusvetenskap som firade fyrtio år i höstas. Forskare i genusvetenskap hör till de som mest utsätts för hot och Sveriges Genusforskarförbund har arbetat med temat länge. Diana Mulinari finns, tillsammans med många andra kolleger, på listor som extremhöger och nazistiska organisationer och nätverk spridit och som innehåller indirekta och direkta hot."

Läs hela intervjun med Diana i LUM här.