Halberstam lauds Högevallsbadet!

Honorary Doctor Jack Halberstam praised Högevallsbadet bathhouse in Lund for its ‘Flex’ changing room ‘for all sexes and no sex’ during his public lecture in May
Halberstam

It was during his public lecture the day before he was conferred an honorary doctorate in Gender Studies that Jack Halberstam commented on Högevallsbadet’s Flex changing room. Halberstam added that he especially liked the term ‘Flex’, and promised to think more about the analytical potential of the concept.

Halberstam’s compliment has now been forwarded to Högevallsbadet.

“To create an environment, which otherwise can be experienced as something tense and difficult, where everyone regardless of gender identity feels welcome has been very well received and feels important to us at Högevall.”says LGBT coordinator Andrea Björgvinsson. “Therefore, we are very proud to hear that this is emphasised, made visible and appreciated.” Björgvinsson adds that the bathhouse is currently beginning a process to renew its LGBTQ certification.

högevall