Forskare i media: Diana Mulinari

Nationella sekretariatet för genusforskning har publicerat ett porträtt av professor Diana Mulinari: "Den intersektionella analysens förkämpe".
Diana Mulinari

Nationella sekretariatet för genusforsknings skribent Sara Abdollahi skriver såhär:

Diana Mulinari är en pionjär när det gäller intersektionalitet. Hon är känd för att tillsammans med kollegorna Irene Molina och Paulina de los Reyes introducerat begreppet i Sverige med antologin Maktens (o)lika förklädnader. Då var året 2002 och Sverige var ännu inte beredd att öppna ögonen, och se den intersektion mellan rasism, klass och kön som forskarna pekade på i boken.

Läs hela artikeln här: Porträtt: Den intersektionella analysens förkämpe

2017-11-07
Congratulations to our colleagues Helle Rydström and Maria Tonini
2017-10-10