Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Debattartikel: Transungdomar behöver stöd, inte misstänkliggöras

eye

Forskare vid Genusvetenskapliga institutionen svarar på en ledartext i Västerbottens-kuriren om ungdomars möjlighet till transvård

Stödet som unga transpersoner kan få från vården är otillräckligt. Tvärtemot vad som påstås är det inte lätt för personer under 18 år att få en könsbekräftande underlivsoperation. Barn och ungdomar används som slagträn i oinsatta vuxnas diskussioner kring frågor om könsbekräftande vård samtidigt som unga transpersoners situationer inte tillgodoses, skriver Irina Schmitt och Signe Bremer Gagnesjö från Genusvetenskapliga institutionen tillsammans med Ida Linander (med.dr. i folkhälsa och läkare, Umeå universitet), Alex Repka (leg. läkare och ordförande i Transhälsan), Erika Alm (fil.dr i idéhistoria och docent i genusvetenskap, Göteborgs universitet), Iwo Nord (doktorand i genusvetenskap, Södertörns högskola) och Edwin Fondén (ordförande i Transammans – förbundet för transpersoner och närstående).

Läs hela artikeln här: https://www.vk.se/2734980/transungdomar-behover-stod-inte-misstankliggoras

 

krönika
Krönika publicerad i VK 18/3.